Ez Reese Witherspoon híres, zöld koktélja, amit minden reggel felhörpint

Reese Witherspoon idén 45 éves, és remekül néz ki. Nagyon reméljük, hogy híres zöld koktéljának köszönheti, hiszen szerencsére most van módunk tesztelni a hatékonyságát, mert megvan a különleges reggeli ital receptje.

Ha az ember reggelire egy jó szalonnás rántottához szokott, amit egy bögre édes kakaóval szeret szétcsapatni, nem biztos, hogy könnyen átáll majd erre az italra, de azért megéri megfontolni. Egyrészt azért, mert ez a koktél valóban egészséges, visszafogott íze néhány nap alatt megszokható, másrészt mert a legjobb reggel letudni mindent, amit az embert az egészségéért szívesen vállal, így az egész nap jobb hangulatban telik majd.

Ha pedig megittad a zöld koktélt, senki nem tiltja meg, hogy ebédidőben bepótold a bűnös falatokat. 

Witherspoon tehát épp az az 50 felé baktató anyuka, aki ellentétben sok A listás sztárral, nem követ az olyan szigorú diétás trendeket, mint a ketodiéta vagy az Atkins. Ehelyett inkább kisebb adagokat eszik, viszonylag egészséges nassolnivalókat választ, korlátozza alkoholfogyasztását, és hetente hat napon át legalább 30 percet kardiózik – árulta el edzője.

Talán ettől ilyen szép még 40 fölött is
Talán ettől ilyen szép még 40 fölött isBG004/Bauer-Griffin / Getty Images Hungary

És hogy miből áll a remek koktél, amivel a napját indítja?

Hozzávalók:

  • 2 kisebb fej római saláta
  • 1 marék spenót
  • 1 alma
  • 1 körte
  • 1 banán
  • 1 citrom
  • ½ csésze kókuszvíz

Az összetevők előkészítése

A recept legidőigényesebb része az összes hozzávaló előkészítése. A salátát fel kell vágni, az almát és a körtét kimagozzuk, a banánt meghámozzuk, a citrom héját pedig le kell vágni. Természetesen előtte alaposan meg kell mosni az összes hozzávalót, és ügyelni arra, hogy mindegyik elég érett legyen, így mixelni is könnyebb azokat. 

A turmix készítése

Miután mindent megmostál és feldaraboltál, az egészet dobd a turmixgépbe vagy aprítógépbe, és adj neki 2-3 percet. Amikor a receptet bemutatta, Reese azt is megjegyezte, hogy néha turmixolás közben le kell nyomkodni a zöldségeket a tetején, vagy legalábbis szépen eligazgatni, hogy ne maradjanak nagyobb darabok az italban. Sűrű, nem túl erős aromájú, ragyogóan zöld és nagyon egészséges reggeli ital lesz a végeredmény.

Oszd meg másokkal is!
Mustra