A beauty sleeping sem mindig beutyn dob ki az ágyból, bocsika

GettyImages-1350944673

A szépségalvás, azaz beauty sleeping némely esetekben lehet káros. A helytelen szunyóka például károsíthatja a szempilláidat. Gondoltad volna?

Alvás közben a bőröd megújulási folyamaton megy keresztül, ugyanis ilyenkor könnyes búcsút vesz az elhalt hámsejtektől, hogy egészséges, új sejtekkel helyettesítse azokat. Tanulmányok szerint, hogy ha eleget, és valóban pihentetően alszol, az lassíthatja az öregedést is – legalábbis ezt állítja a RealSimple.

Eric Nofzinger pszichiáter és alvásgyógyászati szakértő szerint a nyugodt alvás kulcsa a csendes és sötét környezet. A fény az egyik legerősebb jel az agyunk számára, hogy ébren maradjon, tehát annak kizárása elengedhetetlen ahhoz, hogy jelezd az agyadnak, ideje elaludni – magyarázta a szakértő.

Az egyik megoldás a fény teljes kizárására az éjszakai maszkok. Ezeknek megvannak az előnyei, mivel a kutatások szerint könnyebben kapcsol ki az agyunk, ha használunk maszkot az alváshoz, de ennek is megvannak a maga hátrányai. Most ezekre fókuszálunk.

Ha gyengék a szempilláid, akkor az éjszakai szemmaszk viselését gondold át. Hogyan biztosíthatod a gondtalan éjszakai pihenésedet a szempillák feláldozása nélkül? A szakértők ezt a kérdést is megválaszolják. 

GettyImages-1191704743
PeopleImages / Getty Images Hungary

Most akkor tényleg káros, vagy sem?

Az alváshoz használt maszkod károsíthatja a természetes szempillákat, nem beszélve a műszempillákról. Clementina Richardson, az Envious Lashes alapítója szerint a maszk a szempilla meghosszabbítását, és ami talán rosszabb, akár eldeformálódását okozhatja.

Fiona Stewart, a Slip márka alapítója egyetért, és hozzáteszi, hogy az alvómaszkok a szempillák összetapadását és összekuszálódását is okozhatják. A szempilla-hosszabbításon túlmenően, ha nem puha anyagból készült a maszkod, vagy nem megfelelően viseled azt, a nyomás idővel a természetes szempillák gyengülését is okozhatja.

Hogyan ápold a szempilláidat éjszaka?

A probléma a éjszakai maszkokkal, hogy hosszú időn keresztül nehezednek a szemeidre, azonban Richardson szerint ezt elkerülheted, ha gondoskodsz arról, hogy a maszk ne legyen túl szorosan az arcodon. 

Keress olyan alvómaszkokat, amelyek állíthatóak vagy a szempilla-hosszabbítást viselőknek tervezték, manapság számos megfizethető lehetőség közül választhatsz – tette hozzá. Ezenkívül Richardson azt is javasolja, hogy ne dörzsöld a szemed, hovatovább használj kondicionáló szempillaszérumot is, ha kedvet kapnál ilyesmivel vesződni a hétköznapokban. 

Szóval, le kell mondanod az alvómaszkokról, hogy szép szempilláid legyenek? Valószínűleg nem, de érdemes betartani ezeket a tippeket, hogy szép, hosszú, erős szempillákkal ébredj. És ne feledd a régi bölcseletet, ami ma is igaz: a szépségért meg kell szenvedni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra