18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Borssal bekent pénisz és egyéb bizarr szexuális szokások a régmúltból

Már a régi görögök is – szoktuk mondani, de ez általában pozitív megállapítás, hiszen az ókori kultúrák sok szempontból meglepően fejlettek voltak. Voltak azonban olyan dolgaik, szokásaik, hiedelmeik például a szexuális élet területén, amik mai szemmel egészen bizarrnak tűnnek.

A Medium Lessons From History blog gyűjtött össze öt különös vagy egészen bizarr ókori hiedelmet és szexuális szokást, melyek azt bizonyítják, hogy az extrém kéjsóvárság nem a modern kor huncutsága.

#1 Mézzel és borssal a hosszabb örömért

Az ókori görögöknél és az indiai kultúrában is bevett szokás volt mézet és őrölt borsot, illetve leggyakrabban a kettőből összekotyvasztott keveréket) kenni a férfiak hímvesszejére, ami állítólag segít a merevedés minél hosszabb ideig tartó fenntartásában. A görögök egy különleges indiai növényt is használtak hasonló célra, melynek révén – a legendák szerint – sikerült akár tizenkétszer is elélvezniük egyetlen erekció során.

#2 A görögök nem szerették a csókolózást

A hellén városi arisztokrácia igencsak lenézte és rossz szokásnak tartotta a férfiak és nők közötti csókváltást. Ugyan a férjek olykor szájon csókolták a feleségüket, amikor hazatértek a barátaikkal töltött vad éjszakák után, de ez nem a szeretet jele volt: így próbálták kideríteni, ivott-e bort az otthon hagyott kedves. A római korban még inkább alábbhagyott a csókolózás szokása, ennek azonban egészen más oka volt: kiderült, hogy a Spanyolhonból származó római polgárok emberi vizelettel mosták a fogukat.

A művészetben is megörökítették a szexet (Athéni edény a Kr. e. 5. századból).
A művészetben is megörökítették a szexet (Athéni edény a Kr. e. 5. századból).Heritage Images / Getty Images Hungary

#3 A mozgó anyaméh és a hisztéria

Az ókori egyiptomiak és görögök is szentül hitték, hogy az anyaméh önálló teremtmény, mely saját akaratából szabadon vándorol a női testben, és ez a mozgás okozza többek között a nőkre jellemzőnek vélt hisztériát. Az orvosok és a szerencsétlen férjek rengeteg különböző taktikát eszeltek ki, melyekkel megpróbálták a helyére parancsolni a renitenskedő szervet: például hangos zajokkal vagy orrfacsaró szagokkal igyekeztek hatni rá.

#4 A spártai menyasszonyok férfiruhába bújtak a nászéjszakán

A „töke van a menyasszonynak” kvázi népszokás tökéletes ellentétét valósította meg a katonai kultúrájáról és félelmetes harcosairól ismert görög városállam, Spárta. A menyasszonyok az esküvő után levágták a hajukat, és férfiöltözetben köszöntötték újdonsült férjüket a nászéjszakán. A spártai férfiak ugyanis a legtöbb időt katonatársaik körében töltötték, és a szexualitást is itt, bajtársaik révén ismerték meg – úgy gondolták tehát, kevésbé riasztó számukra, ha a nászéjszakán nem egy nő, hanem egy férfitársuk „keresi fel őket”.

#5 A gladiátorok az ókor nőfalói voltak

Bár hivatalosan rabszolgák voltak, akiket véres viadalokra kényszerítettek, a gladiátorok az ókori Róma népszerű sztárjainak számítottak, nem meglepő tehát, hogy mindenhová felajzott hölgyek kísérték őket, akik semmilyen testi örömöt nem tagadtak meg tőlük. Még Marcus Aurelius császár felesége, Faustina sem tudott ellenállni egy jóképű gladiátor bájainak. Amikor bevallotta hitvesének, hogy megcsalta, az uralkodói pár egy bölcs embert keresett fel tanácsért. A bölcs javaslatára a császárné ismét ágyba bújt gladiátor szeretőjével, akit az aktus közben halálra késeltek. Faustina szó szerint megfürdött szeretője vérében, majd megmosakodott, és a férjével is szeretkezett.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek