A kaktuszvíz a legújabb csodaszer a bőrápolásban

Dőljünk be a hype-nak? Megint itt egy csodaszer, amiről ódákat zengenek... Végighaladva a kaktusz-víz-szárazság-sivatag-vízmegkötő-képesség asszociációs gondolatsoron, mondjuk, egészen hihető, hogy ez a kis sivatagi jószág tud valamit a vízmegtartásról.

Nyugodtan állíthatjuk, hogy a kaktuszok a túlélés nagymesterei, egészen prímán elvannak olyan kietlen vidékeken is, ahol a szárazság miatt a talaj amúgy teljesen terméketlen marad.

“A kaktuszok tele vannak ultrahidratáló vízzel, így képesek átvészelni a hosszú száraz időszakokat. A kaktuszvízben nagyon magas az elektrolitkoncentráció, ezért rendkívül jól képes hidratálni a bőrt. Emellett sok benne a vitamin, és antioxidánsokban is gazdag - ezek óvják a bőrt az UV-sugarak okozta károsodástól, lassítják az öregedést, és segítenek abban, hogy tovább őrizhessük meg bőrünk kollagénállományát” - nyilatkozta Dr. Lily Talakoub amerikai dermatológus szakorvos az Elle magazinnak. A problémás bőrűeknek tehát, akiknek tágak a pórusaik, jó szolgálatot tesz a kaktuszvíz antibakteriális hatása.

 Milyen bőrtípusra ajánlottak a kaktuszvízből készült bőrápoló termékek?

  • A száraz, vízhiányos bőrűek profitálhatnak a kaktuszvíz magas elektrolittartalmából, mert hidratál és bársonyossá teszi a bőrt.
  • A problémás bőrűeknek jót tesz az antibakteriális hatása.
  • Az érzékeny bőrnek is jó szolgálatot tehet, mert tele van vitaminnal és tápanyagokkal, amelyek megnyugtatják a bőrt.

Igyunk kaktuszt?

Hatalmas divatja van a kaktuszból készült ivóleveknek, adja tehát magát a kérdés, hogy ha megisszuk a kaktuszt, az vajon belülről is széppé varázsol-e majd. A bőrgyógyász válasza erre is az, hogy igen: “Csakúgy, mint a sportoláshoz használt izotóniás sportitalok, amelyek arra hivatottak, hogy pótolják a szervezetből az intenzív mozgás során elvesztett elektrolitokat, a kaktuszvíz is sokkal jobban hidratál, mint ha csak sima vizet fogyasztanánk” - mondja.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek