A Pi életének írója egy sufniban, futópadon írja a regényeit

Yann Martel a bizonyíték arra, hogy az inspiráló környezet nem azt jelenti, hogy drága felszerelésekkel veszi körbe magát munka közben és a belváros legmenőbb irodaházának tetején bérel nagyon drága penthouse jellegű irodát. Inspiráló környezet lehet egy kert végi sufni is, ha közben olyan dolgokkal veszi magát körbe, ami igazán számít. 

A Pi élete (és egyéb regények) írója a New York Times magazinnak mutatta meg a dolgozószobáját, vagyis inkább sufniját. Itt írta legújabb, The High Mountains of Portugal című kötetét is. Az író jelenleg a kanadai  Saskatoonban él népes családjával, és mivel négy biológiai és egy nevelt gyereke, kutyája és felesége mellett otthonában nem volna egyszerű írói magányba vonulnia, így a kert végében helyi szakemberekkel csináltatott egy kis zugot magának. Ami tényleg nem nagyobb egy szerszámos sufninál, de - mint az alábbi videóban Martel már korábban is beszélt róla - ahhoz, hogy leüljön írni, pont elég. Sőt, ő még csak le se ül hozzá.

"Nincs szükségem a Pí életével kapcsolatos relikviákra a falon vagy csecsebecsékre. Egy tiszta és világos hely kell, annyira üres, mint egy lap, amire írhatok. Ennek ellenére van néhány rajz a gyerekeimtől, akik gyakran ülnek a földön, amíg én dolgozom" - mondta Martel, aki beszélt különös alkotói módszeréről is. Gondolatait ugyanis séta közben veti papírra, ezért az asztala egy futópad, amire könnyen állítható magasságú asztallapot szereltetett. "Majdnem teljes egészében séta közben írtam az új könyvemet. Nem ültem órákat egy helyben" - mondta az író, aki szerint így a nap végén dupla sikert könyvelhetett el: újabb oldalakat írt tele és több kilométert sétált, majd majd átballagott a kerten a családjához. A dolgozószobájáról készült galériát ide kattintva nézheti meg. 

GettyImages-162638237
Europress / Getty
Oszd meg másokkal is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Érdekességek