Magyar és spanyol filmek, koncertek és szabadtéri programok is várják a héten

Ezen a héten tovább folytatódik a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál városszerte, elkezdődik a Magyar Filmhét és még néhány szabadtéri program is várja. Az idő állítólag jó lesz, úgyhogy be is tervezheti a programjába. 

Október 9.

Csütörtökön indul és vasárnapig tart a Capa Központ és Mai Manó Ház szervezésében a Fotóutca Fesztivál, ami a fotográfia közlési módjait szeretné megmutatni. Egy olyan vizuális fesztivált képzeljen el, ami az élvezetben, értelmezésben, a használatban segít igen népszerű formában, a szakma és a nagyközönség aktív részvételére számítva. Még mindig tart a CAFe Budapest fesztivál, ahol csütörtökön például a Recirquel Újcirkusz Társulat Párizs Éjjel párizsi éjjel című előadását nézheti meg, vagy akár egy este négyszer is meghallgathatja  Háy János és Beck Zoltán közös estjét. A költő és a 30Y zenekar frontemberének zenés irodalmi műsora a romkocsmákba költözik. 

Recirquel
RecirquelRecirquel

Október 10.

A hétvégén állítólag jó idő lesz, így nyugodtan betervezheti a lehetséges programok közé például az Oktoberfestet a Városligeti Műjégpályán ha szereti a sört. Aki a komoly zenét kedveli, annak az Armel Operaverseny és Fesztivál kihagyhatatlan programnak ígérkezik rengeteg bemutatóval és operaritkaságokkal is. Aki pedig moziba szeretne menni, az nézze meg az Uránia programját, ahol Spanyol Filmhetet tartanak és tizenöt vetítésen összesen tizenkét filmet láthatnak az érdeklődők. 

Október 11.

Szombaton gyerekkel is ki lehet mozdulni, például a Vasúttörténeti Parkba, ahol Nemzetközi Modellvasút Fesztivál keretein belül nézhet terepasztalokat. Vagy a Vajdahunyad Várába is ellátogathatnak, ahol Kürtőskalács Fesztivált tartanak, amin az édesség mellett gyermekprogramokkal és koncertekkel is készülnek. Este pedig koncertek között lehet válogatni, például az Akváriumban, ahol születésnapjukat ünneplik a Subscribe, az Insane, a Fish és az Isten Háta Mögött zenekarok is, ráadásul mindegyik a 15.-et. A progresszív metál kedvelőinek az A38-on az Animals As Leaders-koncert ígérkezik a legjobb programnak.  Aki inkább elektronikus zenére vágyik, az a Hungexpora menjen, mert ott rendezik meg a Bónusz Fesztivált

Október 12.

Vasárnap látogasson meg két design eseményt is. Az egyik legyen a Millenárison az Artmarket, ahol a világ több pontjáról érkező fiatal művészek alkotásait tekintheti meg. A másik pedig a Design Hét keretein belül tartott Budapesti Design Film Fesztivál a Kolorban. Ha a képregényeket szereti, akkor a Kispesti Művelődési Házban a helye, ahol cserélgethet vagy új darabokat is vehet a Képregénybörzén. Este pedig menjen el az Enter Shikari-koncertre és hallgassa meg mit hívtak egykoron nintendocore-nak.

Enter Shikari
Enter ShikariBödör Adrián / Index

Október 13.

Hétfőn indul a Magyar Filmhét, ahol nagyjátékfilmek, tévéfilmek, dokumentumfilmek, kisjátékfilmek, animációk és ismeretterjesztő filmek is bemutatásra kerülnek. A filmhét mellett étteremhét is indul, ha esetleg mozi előtt enne is valamit, akkor nézzen szét hova mehet háromfogásos vacsorát enni. ha hétfőre koncertet tervezett, akkor az A38 hajóra menjen, ahol a The Necks lép fel, akik zenéje kapcsán még a szakértő kritikusok sem tudják eldönteni, hogy inkább jazz vagy rock esetleg pop vagy mégis inkább funky

Október 14.

Aki kedd estéjét szimfonikus zenével töltené, annak a Művészetek Palotájában az MR Szimfonikusok estjét ajánljuk. Aki viszont igazán érdekes és különleges táncelőadásra vágyik, a Trafóban Mary Wingman Dance Evening című előadás lesz a tökéletes program. 

Október 15.

Szerdán még bőven tart az Országos Könyvtári Napok, mely keretein belül különböző programok várják a könyvtárakban, sőt akár kipróbálhatja, hogy mennyire lehet izgalmas kaland az éjszakai könyvtárazásra. Ha jazz zenét szeret, akkor a Bálnába menjen a svéd The Real Group nevű zenekar koncertjére, ha pedig az experimentális rockot szereti, akkor az A38 hajóra menjen a The Swans együttes koncertjére. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra