5 jel, hogy sportolás helyett villantani fog

A hollywoodi celebek kedvenc sportruha-beszállítója, a Lululemon nemrég elég kínos helyzetbe került, vissza kellett hívnia a boltokból népszerű jóganadrágait, mert azok anyaga túl áttetsző volt – írja a Huffington Post. A cégnek 200 üzlete van Amerikában és Kanadában, a nadrágok levétele a polcokról elég nagy veszteség volt a márkának – nekünk annál jobb, mert talán így nem villant Kim Kardashian ismét narancsbőrös feneket.

A Lululemon bénázásaival kapcsolatban jutott eszünkbe, hogy segítsünk kicsit, és megvédjük attól, hogy úgy röhögjenek önön az edzőteremben, mint ön most Kardashianon. Íme, pár tipp, hogy kerülheti el, hogy villantson sporttolás helyett.

1. Túl vékony a nadrág

A Lululemon is azt ajánlja vevőinek, hogy már vásárláskor teszteljék a gatyát, nem találják-e túl áttetszőnek. „Néhány világos színű nadrágunk áttetsző lehet, mert nagyon vékony, könnyű anyagból készül. Azt ajánljuk, végezzen el pár jógagyakorlatot (például a lefelé néző kutyát) vásárlás előtt, hogy biztos legyen benne, megfelel önnek a nadrág vastagsága és szabása” – áll a nem visszahívott, de mégis vékony anyagú nadrágok vásárlótájékoztató-cetlijén. Egy Lululemon jóganadrág egyébként 100 dollárba (23500 forint) kerül, ahhoz képest elég kínos, hogy átlátszik rajta, milyen bugyit viselünk, de olcsóbb verziókkal is lehet baj. Már láttunk pamutharisnyában aerobikozó lányt, hát, inkább ne utánozza. Ha leggingst, vagy bármilyen, testhezálló sportnadrágot vásárol, mindig hajoljon benne előre a próbafülkében és jól nézze meg, mi látszik a fenekéből. Még a tanga is? Akkor nem lesz kellemes adott nadrágban edzeni. Ha esetleg a narancsbőr is átüt a vékony anyagon, inkább keressen kevésbé feszes, sötétebb színű nadrágot, így nem fog azon görcsölni a taposógépen, hogy ki áll épp ön mögött.

2. Túl mély a kivágás

Szintén probléma lehet, ha túl bő felsőt veszünk, vagy túl áttetszőt, esetleg olyat, amiből kilóg a mellünk. Nagyon divatos tud lenni egy oldalt kibukkanó, színes sportmelltartó, mely illik a pólóhoz, de ha nincs ilyenünk, vagy nem midig olyanban edzünk, figyeljünk oda, hogy pakolunk sportoláshoz: egy hónaljban ki-kivillanó testszínű melltartó elég lehangoló tud lenni. Akárcsak az, ha túl mély a póló dekoltázsa: edzés közben ne akarjuk melleinket mutogatni, elvileg nem azért vagyunk a teremben, hogy. Ha pedig mellünk csúszkál ki a ruhából, az több mint kellemetlen.

3. Lecsúsznak a kinyúlt ruhák

Sportruha vásárláskor ajánlott jó minőségű cuccokba fektetni, mert egy olcsó, kínai leggings hiába csak 1000 forint, ha egy mosás után rommá nyúlik a derekában lévő gumi. Én már tudom, milyen egész spinningórán felfelé rángatni a fenekemről lecsúszó nadrágot, ön inkább ne tudja meg, és pamutleggings helyett vegyen lycra sportnadrágot, ami jó eséllyel tovább tart. Márkás edzőnadrágomban meg egész extrémen fáradt el a gumi: megkeményedett, így karcosra kaparta a derekamat. Ez ellen egy gyógymód van: még otthon meg kell tapogatni a nadrág derekát, nem érdes-e, meghúzogatni, tart-e a gumi. És lehetőleg csak minőségi terméket vásároljon.

4. Bő pólóban ne jógázzon!

Egyes sportoknál nagyobb a villantás esélye: például egy fejenállós jógaórán a bő pólónkkal tuti melléfogunk, pedig mondjuk futni, vagy spinningelni nyugodtan lehet benne. Ha új sportot próbálunk ki, nézzünk utána, mire számíthatunk. Jógázni például mezítláb a legjobb, a cipő miatt fölösleges görcsölni, de érdemes szűk felsőt és alsót választani, hogy a különféle gyakorlatoknál ne tekeredjen ránk a ruha. Futáshoz viszont a jó cipőn és melltartón kívül alig kell valami. Szóval tájékozódjunk mielőtt belevágunk valamibe, akkor a ruhával se fogunk mellé.

5. Minishortban minden ciki

A minishort minden helyzetben kínos tud lenni: ha nincs olyan izmos lábunk, mint Rubint Rékának, ne erőltessük. Egyébként meg egy túl kicsi nadrág sokféle mozgásban meggátolhat, például az erősítő órán, amikor háton fekve tárogatva erősítjük a belső combot, akkor nem jó azon aggódni, mennyi látszik ki trimmelt fanszőrünkből. Ahogy az sem jó, ha egész aerobicórán tevepatánk van, vagy szégyenlősködhetünk a túl nagy pucér testfelület miatt az edzőteremben. Inkább igyekezzünk kényelmesen, praktikusan öltözni, hogy ne érhessen minket meglepetés, a nadrágunk érjen térdig.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek