Sütőben sült újburgonya spárgával – glutén-, tej-, tojás- és húsmentes étel

Elegáns és egészséges, legfőképpen húsmentes, tojásmentes, tejmentes és gluténmentes zöldséges egytálétel.

Néhány szelet grillezett halloumi sajttal is feldobhatjuk.
Néhány szelet grillezett halloumi sajttal is feldobhatjuk.haoliang

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 kg újburgonya
  • 250 gramm spárga
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • só és bors (ízlés szerint)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Keverjük össze az olívaolajat sóval, fokhagymával és adjuk hozzá a balzsamecetet. A kisebb darabokra (negyedekre vágott) újburgonyát adjuk hozzá, és fedjük be alaposan a keverékkel, majd tegyük egy sütőedénybe és 20 percig süssük. Ezt követően adjuk hozzá a spárgát, takarjuk le fóliával és további 15 percig süssük. Ha kész, sóval, borssal fűszerezzük.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek