Néhány szem pirított fenyőmagot félretehetünk a tálaláshoz is.Senserini Lucrezia
Hozzávalók
- 60 gramm friss bazsalikom
- 60 gramm pecorino sajt
- 2 evőkanál pirított fenyőmag
- 1 gerezd fokhagyma
- 80-90 ml olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
Mossuk meg és töröljük szárazra a bazsalikomot, majd szedjük leveleire. A megtisztított fokhagymát és a sajtot is vágjuk darabokra. Tegyük a fenyőmagot, a bazsalikomot, a fokhagymát és a sajtot aprítóba, és kb. 10 ml olajjal pürésítsük (botmixerrel is lehet). Apránként adjuk hozzá a többi olajat, hogy a kívánt állagot elérjük. A végén ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.