Pesto házilag: glutén-, tojás- és cukormentes recept

A házilag elkészült pesto lehet mártogatós zöldséghez, köret hús mellé, kence pékárura vagy tésztaszósz. Gluténmentes, tojásmentes, cukormentes, húsmentes recept.

Néhány szem pirított fenyőmagot félretehetünk a tálaláshoz is.
Néhány szem pirított fenyőmagot félretehetünk a tálaláshoz is.Senserini Lucrezia

Hozzávalók

  • 60 gramm friss bazsalikom
  • 60 gramm pecorino sajt
  • 2 evőkanál pirított fenyőmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 80-90 ml olívaolaj
  • só, bors
Recept idők

 

 

Elkészítés:

Mossuk meg és töröljük szárazra a bazsalikomot, majd szedjük leveleire. A megtisztított fokhagymát és a sajtot is vágjuk darabokra. Tegyük a fenyőmagot, a bazsalikomot, a fokhagymát és a sajtot aprítóba, és kb. 10 ml olajjal pürésítsük (botmixerrel is lehet). Apránként adjuk hozzá a többi olajat, hogy a kívánt állagot elérjük. A végén ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek