Melyik mosdóba vigye a kislányát egy apa? Nőibe? Férfibe? Most kiderül!

Szerencsére egyre több apa csinál közös programot kettesben a gyerekeivel. Ez nemcsak a jobb szülő-gyerek kapcsolatot szolgálja, de ilyenkor az édesanyáknak is jut egy pár órájuk magukra.

De mi a helyzet olyankor, amikor a program kellős közepén a kislánynak mosdóba kell mennie? Melyik mosdóba vigye a kislányát egy apa? A kérdést egy korábbi cikkünk járta körbe, olvasóink pedig a Facebookon osztották meg velünk a témával kapcsolatos véleményüket.

Meglepően nagy volt az egyetértés

Olvasóink közel 70 százaléka gondolja úgy, hogy hiába van szó felnőtt férfiakról, mégis jobb, ha a női mosdóba viszik az apák a kislányukat. És hogy miért? Olvasóink egybehangzó véleménye szerint sokkal praktikusabb a női mosdó kialakítása, hiszen így mindenki külön helyiségben végzi a dolgát, míg a férfiak számára fenntartott mosdók esetében esetleg végig kell verekednünk magunkat a piszoárokon, amíg eljutunk a fülkéig.

„Nőibe mindenképp! És szerintem még segítenek is neki. Nem hiszem, hogy egy kislánynak való a piszoárok világa.”

„Uszodában is az anyuka tök lazán behozza az óvodás fiát a férfi öltözőbe. Megnézném, hogy fordítva is működne-e a dolog. Egyébként tök egyértelmű lenne, hogy a nőibe, hiszen kislányról van szó, és a férfiaknak se lenne ezzel gondjuk, csak az a gond, hogy a nők akadnának ki a felnőtt férfi jelenlétén.”

„Miért is vinné egy apa a kislányát a férfi mosdóba? Azért, hogy magát megkímélje egy kínos pillanattól, mert felnőtt férfi létére belép egy női mosdóba, ahol egyébként a kislány és az apuka is csak kézmosó/sminkelő/fésülködő nőkkel találkozik, míg a férfi wc-ben a piszoároknál azért nem csak ezt lehet látni.”

„Nem hiszem, hogy egy piszoárba neki háttal vizelő férfi látványától egy kislány megáll a fejlődésben, de annyival praktikusabb a női, hogy ott tényleg nem jön zavarba senki. A piszoárba vizelő férfit szerintem jobban feszélyezi egy kislány keresztülvonulása az apukájával, mint a kislányt a piszoáros férfi.”

Lehet, hogy szülőként mi jobban parázunk a kérdésen, mint amennyire a gyerekeket megérinti?
Lehet, hogy szülőként mi jobban parázunk a kérdésen, mint amennyire a gyerekeket megérinti?Emely / Getty Images Hungary

És bár a legtöbb olvasónk véleménye nagyjából megegyezett a fenti hozzászólásokkal, voltak, akik megfordították a kérdést. És mivel anyaként nem kísérnék a férfi mosdóba a kisfiukat, így jobbnak látják, ha a lányos apák is a férfi mosdóba viszik gyereküket.

„Én a magam részéről nem szeretném, ha férfiak mászkálnának a nőibe, és a férjem sem fog bejárni oda a kislányunkkal. Egy óvodáskorú gyereknek mindegy, hova viszik, ha a szülő felügyeli. Egy nagyobb gyerek meg egyedül jár. Egyébként fejlett országokban vannak erre a célra mindenütt pelenkázók gyermekvécékkel, és ez nem téma.”

Ezzel pedig el is jutottunk a közös pontra, hiszen egyre több helyen van olyan családi mosdó, ami kizárólag egyetlen fülkéből áll, így bárki nyugodtan elvégezheti a dolgát. A következő alkalommal megnézzük, mit gondolnak a Dívány olvasói arról, hogy vajon azonos munkakörben azonos bér jár-e minden dolgozónak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra