Megelevenedett a Toy Story

Egész valószínűtlen történetről adtak hírt az amerikai hírportálok a napokban: a Toy Story elevenedett meg Amerikában, amikor egy kisfiúhoz három év után került vissza kedvenc, elveszett plüssállata.

ahahmonkey

A családban csak Ah-ah névre hallgató kék plüssmajomnak egy családi kempingezésen veszett nyoma a Sziklás hegységben. Az eset hatását minden olyan szülő el tudja képzelni, akinek a gyereke szenvedélyesen ragaszkodik valamilyen kedvenc tárgyhoz. Mi is kukáztuk már ki Monyót mozi szemeteséből, és számtalan hasonló történetet hallottam barátoktól is.

A kisfiú anyukája is minden követ megmozgatott a nyaralás után, felhívott minden egyes helyet, ahol megfordultak, hátha valaki látta a majmot, de nem járt sikerrel. Mindenki elkönyvelte, hogy a majomnak annyi, de az anyuka mégsem tudta elfelejteni a történetet, és időről időre, ha az ebay-en nézelődött, rákeresett a kék majmokra is. És itt jön a csattanó: három évvel később, egy floridai eladó kínálatában rábukkant egy majomra, ami eléggé hasonlóan nézett ki ahhoz, hogy megfelelő pótlása legyen Ah-ah-nak. Aztán - a híradások szerint -, ahogy jobban megnézte a majmot, apró jelekből rájött, hogy nem csak, hogy ugyanolyanra bukkant, hanem konkrétan ugyanarra a majomra.

Az eladó "elveszett kedvencek kincsesládája" néven tart fent boltot az ebayen, ahol többek között  mindenfelől összeszedegetett tárgyakat, játékokat, takarócskákat árul - ahogy az eredeti cikk kommentelői megjegyezték, meglehetősen borsos áron. Ah-ah például szállítással együtt 40 dollárért (kb 8 ezer forint) jutott vissza eredeti gazdájához. Az szerintem kevéssé érdekes, hogy valójában ugyanarról a majomról van-e szó, vagy csak egy hasonmásról, de az amerikai kommentelőket ez a kérdés is nagyon foglalkoztatta.

A család egy meglehetősen szívfacsaróra hangolt videót is közzétett az esetről, ami szerintem már a jó ízlés határait feszegeti, legalábbis egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy hasonló esetben - még ha le is videóznám az újraegyesülést - ország-világ elé tárnám a videót. Az eset a híradások szerint is kínos az azóta már jócskán nagyobbra cseperedett kisfiúnak.

Vesztettek már el nagyon-nagyon értékes kedvencet? Előkerült?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek