Elérte a 30 fokot az egyik legnépszerűbb fürdőtavunk hőmérséklete

GettyImages-1140149300
Olvasási idő kb. 2 perc

Napról napra egyre melegebbek a hazai vizeink, a legmagasabb hőmérsékletet a Velencei-tóban mérték ma reggel.

Agárdnál már a 30 fokot közelíti a Velencei-tó hőmérséklete, miután ma reggel 29,6 Celsius-fokos vízhőfokot mért az Országos Vízjelző Szolgálat – adta hírül az Időkép

Emelkedik a Balaton hőmérséklete is

Noha Magyarország többi tava nem ennyire meleg, a hőségben minden állóvizünk hőmérséklete napról napra emelkedik. A vízjelző szolgálat ma reggeli adatai szerint a Balaton 25-27 fokos: Siófokon még kellemesen hűsítő a víz, ott 24,7 fokot mértek, 25,1 fokkal viszonylag friss még Balatonkenesén és 25,4 fokkal Balatonfenyvesen, Tihanyban viszont már 26,6, Gyenesdiáson pedig 27,1 fokos a Balaton. A melegedés a többi hazai tavat sem kerüli el: a Fertő-tó Fertőrákosnál 26,8, a Lupa-tavak 24, a Szelidi-tó és a Tisza-tó pedig 26 fokos.

A szakemberek a hazai vizek hőmérsékletének további emelkedésére számítanak. 

A legnagyobb hazai tavunk hőmérséklete 25-27 körüli
A legnagyobb hazai tavunk hőmérséklete 25-27 körülipgaborphotos / Getty Images Hungary

A néhány napig még biztosan magas hőmérséklet miatt óvatosságra intenek

Mint azt tegnap megírtuk, a forróság a következő napokban is marad. Péntekre szinte az egész országban piros riasztás lép érvénybe, miután dél felől a mostaninál is melegebb légtömeg érkezik a Kárpát-medencébe szaharai porral. A magas, 29 fokot is meghaladó napi középhőmérséklet miatt a HungaroMet mára még csak az öt déli vármegyére,

péntekre azonban szinte egész Magyarországra piros figyelmeztetést adott ki.

A harmadfokú hőségriasztás péntekig van érvényben, a szakemberek ezért azt tanácsolják, hogy a fokozódó kánikulában vegyük még komolyabban az óvintézkedéseket.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek