Egyiket sem nehéz elkészíteni, inkább csak egy kis türelmet igényel, amíg megvárod, hogy megkeljen a pogácsatészta. Ha egy kevés túró, puha vaj vagy sült hagyma is kerül bele, kevésbé lesz fojtós és száraz a tészta. Ha pedig csak egy dologra figyelsz ezen kívül, az az legyen, hogy semmiképpen ne süsd túl az adagokat, mert az is elősegíti a puha tésztafalatok kiszáradását.
A tepertőtől a pogácsád sűrűbb és még aromásabb lesz. Melegen a legfinomabb, egy-egy kanál sűrű, házi szilvalekvárral.
Ha egy kevés aromás cheddar is kerül a tetejére, még izgalmasabb lesz ez az egyszerű pogácsa, ami a túrótól és vajtól lesz jó sűrű és puha.
Egy kis adag jó borsos párolt káposzta még izgalmasabbá teszi a házi pogácsákat. Már mutatjuk is a receptet!
Az édeskés sült hagyma kenyérben és pogácsában is nagy kedvencünk, nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés