Heti kedvencünk: magyaros, babos ragu kolbásszal és csicseriborsóval

A bedobálós fogások egyik legfinomabbika ez a gyors, babos ragu, ami akkor sem lesz rosszabb, ha néhány, előre lepirított csirkefalat is sül a zöldségek mellett. Ha a karácsonyi traktát néhány zöldséges fogással vezetnéd fel a szervezetednek, az ehhez hasonlókat válaszd: remekül eltelít, és nagyon finom húsmentes verzióban is.

Egy nagy szelet pirítóssal a legfinomabb.
Egy nagy szelet pirítóssal a legfinomabb.MaytheeVoran

Hozzávalók 2 személyre

  • 15 deka főtt fehérbab
  • 15 deka kolbász felkockázva
  • 1 darab paprika apróra vágva
  • 2 közepes darab paradicsom apróra vágva
  • 1 darab vöröshagyma apróra vágva
  • 2 ek. olaj
  • 20 deka csicseriborsó
  • ízlés szerint só, bors, kömény, római kömény, csili
  • 2 ek. paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a kolbászt, majd a zöldségeket, és 10 perc alatt készítsd egy lecsós alapot. Ha ezzel megvagy, forrósítsd össze a babbal, a csicseriborsóval, mehet hozzá a paradicsompüré, majd jó sok fűszer. Ha szükséges, locsolj alá egy kevés vizet is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek