Heti kedvencünk: magyaros, babos ragu kolbásszal és csicseriborsóval

A bedobálós fogások egyik legfinomabbika ez a gyors, babos ragu, ami akkor sem lesz rosszabb, ha néhány, előre lepirított csirkefalat is sül a zöldségek mellett. Ha a karácsonyi traktát néhány zöldséges fogással vezetnéd fel a szervezetednek, az ehhez hasonlókat válaszd: remekül eltelít, és nagyon finom húsmentes verzióban is.

Egy nagy szelet pirítóssal a legfinomabb.
Egy nagy szelet pirítóssal a legfinomabb.MaytheeVoran

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15 deka főtt fehérbab
  • 15 deka kolbász felkockázva
  • 1 darab paprika apróra vágva
  • 2 közepes darab paradicsom apróra vágva
  • 1 darab vöröshagyma apróra vágva
  • 2 ek. olaj
  • 20 deka csicseriborsó
  • ízlés szerint só, bors, kömény, római kömény, csili
  • 2 ek. paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a kolbászt, majd a zöldségeket, és 10 perc alatt készítsd egy lecsós alapot. Ha ezzel megvagy, forrósítsd össze a babbal, a csicseriborsóval, mehet hozzá a paradicsompüré, majd jó sok fűszer. Ha szükséges, locsolj alá egy kevés vizet is. 

kapcsolódó Terjed-e a koronavírus a rendelt ételekkel vagy a boltban összefogdosott gyümölcsökkel?
Terjed-e a koronavírus a rendelt ételekkel vagy a boltban összefogdosott gyümölcsökkel?

A szakemberek szerint fontos az óvatosság, de nem a főtt ételek és a gyümölcsök jelentik a legnagyobb veszélyt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kolbászos-paprikás frittata – tökéletes hétvégi reggeli

Persze hogy magyaros hangulatban a legjobb a frittata, amihez nálunk őrölt kömény, egy kevés fokhagyma és aprított, kovásszal készült kenyér is kötelező. Medvehagymaszezonban azt sem érdemes kihagynod belőle.

március13., 10:44

Négysajtos lasagne: ez a legfinomabb változat

Tökéletes maradékmentésre és a hűtőben árválkodó sajtcsücskök okos felhasználására.

december3., 09:24

Az almát egyszerű egytálételekben is felhasználhatod, mutatunk is egy klassz példát!

Egy kevés édeskés-savanykás íztől ez a klassz kolbászos fogás még finomabb lesz, mintha csak sóval és zöldségekkel ízesítenéd. Akár rusztikusan egy vaslábasban is tálalhatod, utána már csak egy vastag szelet kovásszal készült kenyér és puha vaj kell az igazán finom végeredményhez.

2020. szeptember3., 06:04

Kolbászos-lecsós omlett – egy nagy szelet kaláccsal próbáld ki!

Azért erőltetjük mindig a kalácsot a sós fogások mellé, mert az édeskés falatok sokkal jobban kihozzák ezeket az ízeket. A kalács remek egy gyors májpástétom mellett, isteni szendvicsként, és naná, hogy egy kolbászos omlett oldalán is.

november12., 07:04

Egyszerű karácsonyi narancstorta lisztmentesen

Ha az egyszerű fogások híve vagy, esetleg nem vagy éppen gyakorlott a konyhában, ezt a tortát próbáld ki!

december7., 07:32

Készítsd el ezt a melegen és hidegen is tálalható salátát kolbászból és csicseriborsóból

Jól illik hozzá a zeller, a fekete olíva, a petrezselyem, és ha szereted az érdekességeket, egy kevés keleti hangulatú fahéj, szerecsendió és római kömény is.

2020. június17., 06:04

Mustra