Remek hétvégi program összedobni ezt a káposztás pogácsát

Nálunk jó sok borssal és csak egy nagyon kevés barna cukorral készült, és nem bántuk meg az alapos fűszerezést. A káposztás pogácsa remek fogás, aminek az sem árt, ha zsírral készül. Egy nagy adag tavaszi, snidlinges körözöttel lesz igazán tökéletes.

Sajttal és szezámmaggal is megszórhatod.
Sajttal és szezámmaggal is megszórhatod.Angelika Heine

Hozzávalók

  • 50 deka liszt
  • 2 deka friss élesztő
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 csapott ek.
  • 2 ek. joghurt
  • 5 deka vaj felolvasztva
  • 2 deci langyos víz (vagy amennyitől a tészta összeáll)
  • 25 deka dinsztelt káposzta jó borsosan
  • 1 darab tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel az élesztőt egy kevés cukorral a langyos víz felében, majd a káposztán kívül az összes hozzávalóból gyúrj rugalmas tésztát. Pihenetsd 40 percen át langyos helyen. Nyújtsd ki, szórd meg a káposztával, és alaposan hajtogasd bele. Ha ezzel megvagy, és lett egy kisebb hajtogatott téglalapod, adj neki 20 percet meleg helyen, majd szaggasd ki a pogácsákat, és azok is pihenjenek még negyedórát. Kend le tojással, és (mérettől függően) 15 perc alatt süsd készre a forró sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek