Sajttal és szezámmaggal is megszórhatod.Angelika Heine
Hozzávalók
- 50 deka liszt
- 2 deka friss élesztő
- 2 ek. barna cukor
- 1 csapott ek. só
- 2 ek. joghurt
- 5 deka vaj felolvasztva
- 2 deci langyos víz (vagy amennyitől a tészta összeáll)
- 25 deka dinsztelt káposzta jó borsosan
- 1 darab tojás a kenéshez
Elkészítés:
Futtasd fel az élesztőt egy kevés cukorral a langyos víz felében, majd a káposztán kívül az összes hozzávalóból gyúrj rugalmas tésztát. Pihenetsd 40 percen át langyos helyen. Nyújtsd ki, szórd meg a káposztával, és alaposan hajtogasd bele. Ha ezzel megvagy, és lett egy kisebb hajtogatott téglalapod, adj neki 20 percet meleg helyen, majd szaggasd ki a pogácsákat, és azok is pihenjenek még negyedórát. Kend le tojással, és (mérettől függően) 15 perc alatt süsd készre a forró sütőben.