Idézd meg a gyros ízeit ezzel a fűszeres görögsalátával!

Minket aztán nem kell kétszer hívni a gyrososhoz, ha arról van szó, de amikor egy kicsit egészségesebb verzióban dobnánk össze valami nagyon hasonlót, biztosan ezt a fogást választjuk.

Tortillalapokba is töltheted.
Tortillalapokba is töltheted.C3Pics

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka pulykamell fűszeres olajban pácolva
  • 1 darab uborka felkockázva
  • 4 darab paradicsom meghámozva, felkockázva
  • 10 deka fekete olíva
  • 1 kisebb fej lila hagyma apróra vágva
  • 1 nagy marék rukkola
  • 2 deci görög joghurt
  • 10 deka feta összemorzsolva
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring és néhány csepp citromlé
  • 1 kis csokor snidling apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A joghurtot fűszerezd be, keverd el a fetával és a snidlinggel, ízesítsd citromlével és tedd félre. A pulykát (lehet csípős is) süsd meg egy kontaktgrillben néhány perc alatt, majd ha langyosra hűlt, vágd csíkokra. Ezek után már csak annyi dolgod van, hogy a zöldségeket elkeverd egymással, halmozd rá a húst és locsold meg a tetejét egy kevés öntettel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek