Dióval töltött mézes-vaníliás nektarinok

Hidegen és melegen is finom ez a remek desszert, amit akár vegán változatban is egyszerűen elkészíthetsz.

Vanília- vagy karamellfagyival az oldalán a legfinomabb.
Vanília- vagy karamellfagyival az oldalán a legfinomabb.Dontstop

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 darab nagyobb nektarin kimagozva
  • 1 ek. puha vaj
  • 20 deka durvára darált dió
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • néhány csepp citromlé
  • 2 ek. baracklekvár
  • 0.5 mk.
Recept idők

Elkészítés:

A nektarinokat helyezd kivajazott jénaiba, majd olajozd be kissé és süsd 10 percen át. Közben a többi hozzávalót dolgozd el egymással alaposan, egy kicsit kanalazd ki a gyümölcsök belsejét, és süsd a töltelékkel együtt még 20 percig. Vanília- vagy karamellfagyival az oldalán a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek