Egy remek tejszínes ragu, amihez szeretünk egy-két kanál mascarponét is hozzáadni, miután elkészült. Friss citromfűvel vagy mentával teheted még izgalmasabbá.
Mutatjuk e heti nektarinos kedvenceinket.
Nagyjából 10 perc alatt elkészülsz vele, így arra is alkalmas, hogy akkor dobd össze, ha már megérkeztek a vendégek. Egy adag sós fetával és vajas, pirított kaláccsal még izgalmasabb lesz.
Hidegen és melegen is finom ez a remek desszert, amit akár vegán változatban is egyszerűen elkészíthetsz.
A legjobb benne, hogy akár a desszertet is helyettesíti egy esti bulin, és már reggel, előre elkészíthetsz egy hatalmas adagot, este pedig a tálalásával sem lesz sok dolgod.
Ha egy kicsit egészségesebb fogásokat választanál, de igazi ínyenc vagy, ez lehet számodra a tökéletes reggeli. A ragu az esti grillezés után egy gombóc fagyi tetején is finom.
Mennyire egyszerű és mégis milyen finom ez a gyors saláta, amivel akkor is sikered lesz, ha eddig még a konyha környékén sem jártál.
Az édes gyümölcs a sós, grillezett sajt mellett nagyon izgalmas végeredményt ad, hát még akkor, ha egy adag házi majonéz a szendvicsed alapja, a tetején pedig egy nagy marék friss rukkola is helyet kap.
Ha nem, akkor itt az ideje, és persze hogy nem kell ragaszkodnod a nektarinhoz, mert sárga- és őszibarackkal is nagyon fogjátok szeretni ezt a változatot.
Ha van kedved és időd, dobj össze mellé édes, citromos-rozmaringos kekszeket, de ha épp minimáldesszertekben gondolkodsz, egyszerűen grillezd meg a nektarinokat, készítsd el mellé ezt a habot, és rétegezd csokis kekszmorzsával egy pohárban.
Semmi értelme külön enni őket, ha együtt, grillezve is fogyaszthatók, és nem is kell melléjük más, csak egy nagy adag jégsaláta a kompozíció alá és egy kevés Cayenne-borsos méz az egész tetejére.
2 vármegye széllökések, 10 pedig havazás miatt érintett: a hó mennyisége jelentős lehet.