Grillezett nektarinnal és ropogósra pirított fahéjas dióval készítettél már gubát?

Ha nem, akkor itt az ideje, és persze hogy nem kell ragaszkodnod a nektarinhoz, mert sárga- és őszibarackkal is nagyon fogjátok szeretni ezt a változatot.

Ha még gyümölcsösebben szeretnéd, süss a tetejére vékony nektarinszeleteket.
Ha még gyümölcsösebben szeretnéd, süss a tetejére vékony nektarinszeleteket.Fotó: nata_vkusidey

Hozzávalók:

  • 4 darab kifli felkarikázva
  • 4 deci tej
  • 10 deka cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 nagy bögre dióbél
  • 5 darab nektarin elfelezve
  • vaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 darab vaníliás cukor
  • 3 darab tojássárgája
  • 1 mokkáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Grillezd meg a kissé beolajozott nektarinokat, majd kockázd fel a gyümölcsöket. A dió egyik felét daráld le, a másikat törd durvára és pirítsd meg egy kicsit, mjd keverd el a fahéjjal és a vaníliás cukorral. A tejet melegítsd fel, közben a tojások sárgáját keverd el a cukorral, sóval és keverd a tejhez. Add a felkarikázott kifliket a tejes keverékhez, majd kanalazd egy kivajazott jénaiba, és rétegenként szórd meg a gyümölcsökkel és egy kevés darált dióval. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 20-25 percig. Végül a durvára tört, fahéjas dióval tálald.

Igazi vajas kifli, 10 perc munkával
Igazi vajas kifli, 10 perc munkával

A házi vajas kifli kicsi munka és némi várakozás, cserébe illatozó, aranybarna és ropogós kiflikhez jutunk, ráadásul pontosan tudjuk, mi van benne.

Tovább »

Még több recept

Ez a kacsa nálunk narancsos édesburgonyapürével lett igazán ünnepi

Ha még izgalmasabb fogást varázsolnál belőle, tálald egy kevés forró, vajas mézben átforgatott főtt gesztenyével és rumos mazsolával.

november22., 06:04

A burgonyasaláta is lehet egészségesebb, mutatjuk, hogyan!

Ha szereted a majonézes változatot, ám mégis ritkán eszel belőle, mert túlságosan kalóriadús, cseréld az öntet felét joghurtra, és turbózd fel a salátád annyi zöldséggel, amennyivel csak lehetséges!

november19., 06:24

Sülthagyma-leves kecskesajttal – hétköznap és ünnepekkor is bevetheted

Egy-egy egyszerű fogás előtt érdemes tálalnod ezt az aromás levest, ami akkor a legfinomabb, ha nem marad ki belőle egy kevés fehérbor sem.

november22., 06:04

Rózsaborsos bélszín karfiol-gránátalma salátával

Miért ne készíthetnél idén pofonegyszerű ünnepi fogásokat? Akár vendégek jönnek, akár a szűk család eszik majd belőle, ez a kombináció remek, nem megszokott, és viszonylag gyorsan összeállítható, érdemes egy esélyt adnod neki.

november18., 06:04

Eper-vanília guba mandulásan – a tökéletes brunch desszertje

Meleg, egyszerűen összedobható és nem mindennapi, ezért alkalmas egy jó kis villásreggeli egyik fogásaként. Cukormentes változatban is készülhet, ráadásul húsmentes – haladó gourmék hidegen, egy kis natúr sajtkrémmel is próbálják ki.

szeptember4., 06:04

Van otthon egy nagy adag alma? Készíts belőle pitetölteléket!

Ha sikerült valahonnan egy nagyobb adag almát szerezned, vagy éppen van egy almafád, érdemes elgondolkodnod azon, mi a legjobb módja a gyümölcsök tartósításának. Ha szereted a pitét, érdemes tartósítanod a tölteléket, ami ezek után nemcsak süteményekben, de zabpehely tetején és klassz, téli turmixokban is finom.

november19., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.