Grillezett nektarinnal és ropogósra pirított fahéjas dióval készítettél már gubát?

Ha nem, akkor itt az ideje, és persze hogy nem kell ragaszkodnod a nektarinhoz, mert sárga- és őszibarackkal is nagyon fogjátok szeretni ezt a változatot.

Ha még gyümölcsösebben szeretnéd, süss a tetejére vékony nektarinszeleteket.
Ha még gyümölcsösebben szeretnéd, süss a tetejére vékony nektarinszeleteket.Fotó: nata_vkusidey

Hozzávalók:

  • 4 darab kifli felkarikázva
  • 4 deci tej
  • 10 deka cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 nagy bögre dióbél
  • 5 darab nektarin elfelezve
  • vaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 darab vaníliás cukor
  • 3 darab tojássárgája
  • 1 mokkáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Grillezd meg a kissé beolajozott nektarinokat, majd kockázd fel a gyümölcsöket. A dió egyik felét daráld le, a másikat törd durvára és pirítsd meg egy kicsit, mjd keverd el a fahéjjal és a vaníliás cukorral. A tejet melegítsd fel, közben a tojások sárgáját keverd el a cukorral, sóval és keverd a tejhez. Add a felkarikázott kifliket a tejes keverékhez, majd kanalazd egy kivajazott jénaiba, és rétegenként szórd meg a gyümölcsökkel és egy kevés darált dióval. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 20-25 percig. Végül a durvára tört, fahéjas dióval tálald.

Igazi vajas kifli, 10 perc munkával
Igazi vajas kifli, 10 perc munkával

A házi vajas kifli kicsi munka és némi várakozás, cserébe illatozó, aranybarna és ropogós kiflikhez jutunk, ráadásul pontosan tudjuk, mi van benne.

Tovább »

Még több recept

Le Guba: alma-brie-gesztenyeméz – ezek mind kerülhetnek a mák helyére

Kiváló reggeli lesz ez a francia hangulatú fogás, ami tökéletes trükk a maradékmentésre, ha épp megfeledkeztél 4-5, szekrénybe tett kifliről, vagy akár néhány szelet kalácsról.

2020. szeptember3., 06:04

Halloumival és nektarinnal is készíthetsz melegszendvicset, nem is akármilyet!

Az édes gyümölcs a sós, grillezett sajt mellett nagyon izgalmas végeredményt ad, hát még akkor, ha egy adag házi majonéz a szendvicsed alapja, a tetején pedig egy nagy marék friss rukkola is helyet kap.

január23., 06:04

San Francisco-karaj – jó sok mázzal és friss zöldhagymával a tetején szeretjük a legjobban

Egy kis adag sült hagymás krumplipüré mellett lesz igazán tökéletes ez a sült, ha pedig valamivel egészségesebb változatban készítenéd, egy nagy adag coleslaw mellett tálald.

május11., 12:52

Tipp egy klassz darált húsos fogásra: a mexikói tostadasszal percek alatt elkészülsz

Mi nagyon csípősen, egy adag hideg tejföllel és Srirachával szeretjük a legjobban, és téged is arra biztatunk, hogy találd meg a kedvenc verziód a minden finomsággal megpakolt tortillalapokból.

május14., 10:52

Eper-vanília guba mandulásan – a tökéletes brunch desszertje

Meleg, egyszerűen összedobható és nem mindennapi, ezért alkalmas egy jó kis villásreggeli egyik fogásaként. Cukormentes változatban is készülhet, ráadásul húsmentes – haladó gourmék hidegen, egy kis natúr sajtkrémmel is próbálják ki.

2020. szeptember4., 06:04

Van élet a mákos után: nutellás-mogyorós guba egyszerűen

Desszertként és hétvégi napindítóként is tökéletes ez a guba, ami percek alatt elkészül, és már nem is kell más hozzá, csak egy hosszú kávé vagy egy matcha latte. Majd az ebéden megspóroljuk azt a néhány millió kalóriát, amit elfogyasztunk ezzel az abbahagyhatatlan változattal.

2020. szeptember5., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.