Grillezett nektarinnal és ropogósra pirított fahéjas dióval készítettél már gubát?

Ha nem, akkor itt az ideje, és persze hogy nem kell ragaszkodnod a nektarinhoz, mert sárga- és őszibarackkal is nagyon fogjátok szeretni ezt a változatot.

Ha még gyümölcsösebben szeretnéd, süss a tetejére vékony nektarinszeleteket.
Ha még gyümölcsösebben szeretnéd, süss a tetejére vékony nektarinszeleteket.Fotó: nata_vkusidey

Hozzávalók:

  • 4 darab kifli felkarikázva
  • 4 deci tej
  • 10 deka cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 nagy bögre dióbél
  • 5 darab nektarin elfelezve
  • vaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 darab vaníliás cukor
  • 3 darab tojássárgája
  • 1 mokkáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Grillezd meg a kissé beolajozott nektarinokat, majd kockázd fel a gyümölcsöket. A dió egyik felét daráld le, a másikat törd durvára és pirítsd meg egy kicsit, mjd keverd el a fahéjjal és a vaníliás cukorral. A tejet melegítsd fel, közben a tojások sárgáját keverd el a cukorral, sóval és keverd a tejhez. Add a felkarikázott kifliket a tejes keverékhez, majd kanalazd egy kivajazott jénaiba, és rétegenként szórd meg a gyümölcsökkel és egy kevés darált dióval. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 20-25 percig. Végül a durvára tört, fahéjas dióval tálald.

Igazi vajas kifli, 10 perc munkával
Igazi vajas kifli, 10 perc munkával

A házi vajas kifli kicsi munka és némi várakozás, cserébe illatozó, aranybarna és ropogós kiflikhez jutunk, ráadásul pontosan tudjuk, mi van benne.

Tovább »

Még több recept

Ha csak egy furcsaságnak adsz esélyt idén, válaszd a mangócsatnit!

Nemcsak arra jó, hogy a legegyszerűbb csirke-rizs vagy saláta- grillsajt párost feldobja, de akkor is remek, ha épp vendégek jönnek, és már csak egy hidegtálra van idő. A sajtok, sonkák, kekszek és csonthéjasok között remek lesz ez a fura mártogatós, ami mindegyik falatot izgalmasabbá teszi.

szeptember26., 06:04

Jöhet egy izgalmas zöldséges fogás egyenesen Mexikóból?

A fűszeres, feketebabos ragu és a friss salsa mellé nem is kell más, csak néhány házi tortillalap, esetleg néhány szelet lime-mal ízesített avokádó.

szeptember25., 06:04

Eper-vanília guba mandulásan – a tökéletes brunch desszertje

Meleg, egyszerűen összedobható és nem mindennapi, ezért alkalmas egy jó kis villásreggeli egyik fogásaként. Cukormentes változatban is készülhet, ráadásul húsmentes – haladó gourmék hidegen, egy kis natúr sajtkrémmel is próbálják ki.

szeptember4., 06:04

Rozmaringos paszternákleves – szarvasgombás krutonnal és aszalt szilvával a legfinomabb

A legjobb, ha van otthon egy kissé száraz kenyérszelet vagy kifli, amit megpiríthatsz és új értelmet adhatsz a létezésének egy kevés szarvasgombaolajjal és szerecsendióval. Ha egy kevés aszalt gyümölcsöt is találsz, azokból is érdemes a levesbe szórnod.

szeptember23., 06:08

Fűszeres-almás csatni – a legjobb helye egy nagy szelet fokhagymás sertéssült mellett van

Ha csak egy szelet húst sütöttél krumplival, és egy perc alatt készítenél belőle valami nem mindennapit, kanalazz rá egy nagy adagot ebből a csatniból, szórd meg rózsaborssal és fáradság nélkül készítettél egy izgalmas ebéded vagy vacsorát.

szeptember25., 06:04

Készíts könnyű vacsorát édesburgonyával és lágytojással!

Az édesburgonya és a tojás örök kedvencek, ezért mi is igyekszünk rendre valami finomat összedobni velük. Ez a könnyű vacsora nálunk kifejezetten csípősre sikerült, a tálaláskor pedig csak egy kis vajas pirítós és marinált articsóka került mellé a tányérra.

szeptember23., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.