Megehetnéd külön a nektarint és a camembert sajtot, de miért tennéd, ha együtt ilyen finom?

Semmi értelme külön enni őket, ha együtt, grillezve is fogyaszthatók, és nem is kell melléjük más, csak egy nagy adag jégsaláta a kompozíció alá és egy kevés Cayenne-borsos méz az egész tetejére.

Ha a csilitől idegenkedsz, ízesítsd egy nagyon kevés levendulával a mézet ennek a különleges vega fogásnak a tetején. Tökéletes nyári előételnek és akár könnyű vacsoraként is.

Legközelebb körtés-kecskesajtos változatban is próbáld ki.
Legközelebb körtés-kecskesajtos változatban is próbáld ki.Alleko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 5 darab nektarin félbevágva, kimagozva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagyobb darab camembert sajt (vagy két kisebb)
  • 2 nagy marék jégsaláta felaprítva
  • a tetejére só, rózsabors, méz és egy lime leve és héja
  • a tetejére csilipor (Cayenne-bors)
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis olajjal kenegesd meg a gyümölcsöket, és grillezd meg mindegyiket néhány perc alatt. A sajtot is süsd ugyanígy 3-4 percen át, majd vágd vízszintesen félbe, és az olvadt részekkel felfelé halmozd a salátára. Ízesítsd alaposan rózsaborssal és mézzel, és tálald mellette a gyümölcsöket, amiket szintén fűszerezz és locsolj meg mézzel és lime-lével ízlés szerint. 

kapcsolódó Grillsajtok tesztje: a cipőtalp nem nyikorog ennyire!
Grillsajtok tesztje: a cipőtalp nem nyikorog ennyire!

Görcsbe rándultak a rágóizmaink, mire a sok gumiszerű vacak között valami ehetőt is talátunk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Pesto-burgonya saláta: tökéletes köret minden egyszerű húsféle mellé

Ha egy nagy adag sajtot is olvasztasz a tetejére a sütőben, vegák számára akár önálló fogásként is megállja a helyét ez a remek köret.

július21., 10:44

Borsóleves pestóval – remek, olasz hangulatú finomság

Ha még nem próbáltad ezt a könnyű levest, de te is annyira szereted a leveseket, hogy szívesen eszed nyáron is, ezt a remek pestós verziót próbáld ki!

július22., 12:52

Grillezett nektarinnal és ropogósra pirított fahéjas dióval készítettél már gubát?

Ha nem, akkor itt az ideje, és persze hogy nem kell ragaszkodnod a nektarinhoz, mert sárga- és őszibarackkal is nagyon fogjátok szeretni ezt a változatot.

2020. szeptember2., 06:04

Legyen a reggeli pirítós olaszos: krémsajttal, pestóval és friss paradicsommal lesz a legfinomabb!

Tényleg nem kell sok ahhoz, hogy az ember akár a panelban is úgy érezze magát, mintha a tengerparton reggelizne éppen. Bebizonyítjuk.

július20., 12:52

Ez a klassz, grillezett hal egy wrap közepén lesz igazán finom csemegeuborkával és sajtkrémmel

Ne gondold túl a nyári ebédeket és vacsorákat: egyetlen szelet halból is készülhet menő fogás két személyre. Süsd meg a halat, vágd össze és készíts mellé uborkás szószt egy nagy adag kaporral.

július22., 10:24

Reggeli zabpalacsinta vaníliás-nektarinos raguval

Ha egy kicsit egészségesebb fogásokat választanál, de igazi ínyenc vagy, ez lehet számodra a tökéletes reggeli. A ragu az esti grillezés után egy gombóc fagyi tetején is finom.

július5., 12:52

Mustra