Ha a csilitől idegenkedsz, ízesítsd egy nagyon kevés levendulával a mézet ennek a különleges vega fogásnak a tetején. Tökéletes nyári előételnek és akár könnyű vacsoraként is.
Legközelebb körtés-kecskesajtos változatban is próbáld ki.Alleko
Hozzávalók 2 személyre
- 5 darab nektarin félbevágva, kimagozva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 nagyobb darab camembert sajt (vagy két kisebb)
- 2 nagy marék jégsaláta felaprítva
- a tetejére só, rózsabors, méz és egy lime leve és héja
- a tetejére cayenne-bors
Elkészítés:
Egy kis olajjal kenegesd meg a gyümölcsöket, és grillezd meg mindegyiket néhány perc alatt. A sajtot is süsd ugyanígy 3-4 percen át, majd vágd vízszintesen félbe, és az olvadt részekkel felfelé halmozd a salátára. Ízesítsd alaposan rózsaborssal és mézzel, és tálald mellette a gyümölcsöket, amiket szintén fűszerezz és locsolj meg mézzel és lime-lével ízlés szerint.