Megehetnéd külön a nektarint és a camembert sajtot, de miért tennéd, ha együtt ilyen finom?

Semmi értelme külön enni őket, ha együtt, grillezve is fogyaszthatók, és nem is kell melléjük más, csak egy nagy adag jégsaláta a kompozíció alá és egy kevés Cayenne-borsos méz az egész tetejére.

Ha a csilitől idegenkedsz, ízesítsd egy nagyon kevés levendulával a mézet ennek a különleges vega fogásnak a tetején. Tökéletes nyári előételnek és akár könnyű vacsoraként is.

Legközelebb körtés-kecskesajtos változatban is próbáld ki.
Legközelebb körtés-kecskesajtos változatban is próbáld ki.Alleko

Hozzávalók 2 személyre

  • 5 darab nektarin félbevágva, kimagozva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagyobb darab camembert sajt (vagy két kisebb)
  • 2 nagy marék jégsaláta felaprítva
  • a tetejére só, rózsabors, méz és egy lime leve és héja
  • a tetejére cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis olajjal kenegesd meg a gyümölcsöket, és grillezd meg mindegyiket néhány perc alatt. A sajtot is süsd ugyanígy 3-4 percen át, majd vágd vízszintesen félbe, és az olvadt részekkel felfelé halmozd a salátára. Ízesítsd alaposan rózsaborssal és mézzel, és tálald mellette a gyümölcsöket, amiket szintén fűszerezz és locsolj meg mézzel és lime-lével ízlés szerint. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek