Ha van kedved és időd, dobj össze mellé édes, citromos-rozmaringos kekszeket, de ha épp minimáldesszertekben gondolkodsz, egyszerűen grillezd meg a nektarinokat, készítsd el mellé ezt a habot, és rétegezd csokis kekszmorzsával egy pohárban.
Hozzávalók 3 személyre
- 9 darab zabkeksz összetörve
- 4 deci habtejszín a krémhez
- 6 darab nektarin kimagozva
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál citromlé
- 3 nagy gombóc pisztáciafagylalt
- 4 evőkanál mentaszirup
- 1 csokor friss menta összevágva a tetejére
Elkészítés:
Kend meg olajjal a nektarinokat és grillezd meg minden oldalukat, majd kend be egyenként őket a méz és citrom keverékével. Mehetnek is a poharakba, a tetejükre kerüljön a felvert tejszín, amihez a mentaszirupot is add hozzá. Erre jöhet a kekszmorzsa, majd a fagylalt és végül a friss menta az egész tetejére.