Grillezett nektarin mentahabbal – pofonegyszerű és könnyű desszert nyárra

Kekszek tetején, pohárkrémekben és fagylaltkelyhek alapjaként is tökéletes ez a kombináció.

Ha van kedved és időd, dobj össze mellé édes, citromos-rozmaringos kekszeket, de ha épp minimáldesszertekben gondolkodsz, egyszerűen grillezd meg a nektarinokat, készítsd el mellé ezt a habot, és rétegezd csokis kekszmorzsával egy pohárban.

Legegyszerűbb változatban elég a hab, pohárkrémként egy kis fagyit is kapjon.
Legegyszerűbb változatban elég a hab, pohárkrémként egy kis fagyit is kapjon.arinahabich

Hozzávalók 3 személyre

  • 9 darab zabkeksz összetörve
  • 4 deci habtejszín a krémhez
  • 6 darab nektarin kimagozva
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3 nagy gombóc pisztáciafagylalt
  • 4 evőkanál mentaszirup
  • 1 csokor friss menta összevágva a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Kend meg olajjal a nektarinokat és grillezd meg minden oldalukat, majd kend be egyenként őket a méz és citrom keverékével. Mehetnek is a poharakba, a tetejükre kerüljön a felvert tejszín, amihez a mentaszirupot is add hozzá. Erre jöhet a kekszmorzsa, majd a fagylalt és végül a friss menta az egész tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek