Vendégvárónak és minizsemleként is remek ez a burgonyás-sajtos pogácsa

Bevetheted vacsorára, tízóraira, kávé és kakaó mellé, vagy egy karamellás tea kísérőjeként, a maradékot pedig fagyaszd le rohanós napokra. A burgonyától sűrű és puha lesz a textúrája, ezért szeretjük a legjobban.

Sajt nélkül is tökéletes, ne ess kétségbe!
Sajt nélkül is tökéletes, ne ess kétségbe!Eva Szatmari

Hozzávalók

  • 30 deka főtt burgonya alaposan összetörve
  • 50 deka liszt
  • 10 deka puha vaj
  • 2.5 deka friss élesztő
  • 1 deci langyos tej
  • 2 darab tojás
  • 1 csapott ek. cukor
  • 15 deka reszelt sajt a tetejére
  • 1 darab tojás a tetejére
  • 1 nagyobb tk.
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel az élesztőt a cukorral a tejben, majd negyedóra után egyszerűen dolgozz össze alaposan minden hozzávalót. Ha a tészta már rugalmas, takard le és pihentesd meleg helyen legalább 45 percig. Ezek után szaggasd ki, kend le tojással, szórd meg sajttal. Pihentesd még egy fél órát, majd minimum 15 perc alatt süsd készre a pogácsákat. Vajjal és házi lekvárral a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek