Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül

A jó csatniban van egy kevés zöldség, egy édeskés hozzávaló a sós ízek mellett és egy kis savanykás aroma, na és persze néhány egymással klasszul összeillő fűszer. Nálunk ezúttal tárkonnyal készült a grillsajtok és vajas pirítósok legjobb barátja.

A pirított, sós tökmag is szuper mellette.
A pirított, sós tökmag is szuper mellette.Fotó: Solnuha

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
  • 1 kisebb darab cukkini apróra felkockázva
  • 3 darab körte apróra felkockázva, kissé előfőzve
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 kis marék mazsola
  • 3 kisebb darab friss jalapeno paprika apróra vágva (elhagyható)
  • 1 deci fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

Készíts a cukorból karamellt, add hozzá a vajat, majd sorban a zöldégeket is puhítsd meg a keverékben. (Ha úgy látod, hogy szükséges, egy kevés alaplevet is önts alá.) Fűszerezd a többi hozzávalóval, majd hagyd besűrűsödni, és végül töltsd üvegekbe. 

Rossz alvásra és a fájdalom kezelésére is hatékony lehet a tárkony

Még több recept

Almás tonhalas szendvics – különleges gyors vacsora percek alatt

Néhány ropogós, édes falat a pirított rozskenyér szeletek között és máris izgalmasabb szendvicset dobtál össze, mint a hagyományos sonkás-sajtos, vagy vajas-szalámis.

március6., 12:52

Rengeteg ételt feldob egy nagy adag fűszeres paradicsomcsatni

A megszokott felhasználás mellett tökéletes ez a különlegesség házi hamburgerek feltuningolására, ha pedig feltekert, marinált padlizsánszeletekre kanalazod, izgalmas előételt vagy vendégváró falatkákat készíthetsz belőle.

2020. szeptember24., 06:04

Fűszeres, tonhalas tészta – friss paradicsommal lesz az igazi

Mediterrán hangulatban, jó sok rozmaringgal és oregánóval készítettük el ezt a fogást, amihez negyedóra sem kellett. Durumtésztával tálalva és sós lében eltett tonhallal készítve még egészségesebb változatát dobhatod össze.

március7., 10:44

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

2020. szeptember20., 06:04

Éleszd fel a tegnapi sültet! Pulykaszeletek fahéjas szilvacsatnival és zsályás gombaraguval

Ez a finomság akkor a legjobb, ha maradt tegnapról egy kis sült hús, amit új ruhában egy kis friss, fűszeres gyümölcsraguval és vajas-zsályás gombafejekkel tálalhatsz.

2019. november27., 11:20

Ez a gombás-tonhalas quiche tökéletes hétvégi reggeli lesz

Végre egy olyan fogás, amiben nemcsak az olajos tonhal finom, hanem kalóriaszegény változata is. Kapros szósszal lelocsolt, friss zöldségek mellett tálald.

március7., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.