Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül

A jó csatniban van egy kevés zöldség, egy édeskés hozzávaló a sós ízek mellett és egy kis savanykás aroma, na és persze néhány egymással klasszul összeillő fűszer. Nálunk ezúttal tárkonnyal készült a grillsajtok és vajas pirítósok legjobb barátja.

A pirított, sós tökmag is szuper mellette.
A pirított, sós tökmag is szuper mellette.Fotó: Solnuha

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
  • 1 kisebb darab cukkini apróra felkockázva
  • 3 darab körte apróra felkockázva, kissé előfőzve
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 kis marék mazsola
  • 3 kisebb darab friss jalapeno paprika apróra vágva (elhagyható)
  • 1 deci fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

Készíts a cukorból karamellt, add hozzá a vajat, majd sorban a zöldégeket is puhítsd meg a keverékben. (Ha úgy látod, hogy szükséges, egy kevés alaplevet is önts alá.) Fűszerezd a többi hozzávalóval, majd hagyd besűrűsödni, és végül töltsd üvegekbe. 

Rossz alvásra és a fájdalom kezelésére is hatékony lehet a tárkony

Még több recept

A körte és a mascarpone a legjobb barátok lesznek egy rövid grillezés után

Már csak egy kevés pirított dió kell a tetejére, és megvan az egyik legfinomabb nyári desszert.

július3., 06:04

Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

szeptember23., 06:08

Ajándék felnőtteknek: Karácsonyi konyakos-szegfűszeges szilvacsatni

Húsok mellé, gyümölcsköretek ízesítésére, de egy egyszerű vajas pirítóson is imádjuk ezt karácsonyi hangulatú, kicsit forraltbor-ízű csatnit.

2019. december10., 11:20

Imádjuk a vörösáfonya-szószt, és most megmutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

A tengerentúlon hálaadás és karácsony környékén is feltálalnak belőle egy adagot, és nem is teszik rosszul, mert a legegyszerűbb húsok, fasírtok, húskenyér mellett remek. Inkább az a furcsa, ha nem válik a hétköznapi fogások részévé ez a klassz, pikáns gyümölcsragu, ami akár egy adag krumplipürét és sertésszeletet különlegessé varázsol. Ha találsz friss mentát, tálaláskor abból szórj a tetejére.

november27., 06:04

Fügecsatni – minél fűszeresebb, annál finomabb

Az egyszerű változat mellett készíts belőle egyet az ünnepekre karácsonyi fűszerekkel is. Jól fog esni a vajas pirítóson és a sült sajtok mellett is. Előételt is készíthetsz vele: csak tésztakosárkákba kell kanalaznod egy kis natúr krémsajtot és a tetejére tenni egy keveset ebből a csatniból.

augusztus29., 06:04

Itt a szezon: csokoládés-körtés torta egyszerűen

Ha már éppen terem, ne feledkezzünk meg a körtéről, amely frissen is nagyon finom, de ha egy sütiben kap helyet, visszafogott, kissé édes ízével klasszul feldobja a desszerteket. Mi egy kis presszókávét is adtunk a tésztához, ahogy általában minden csokis édességhez. Ettől az íze sokkal gazdagabb és izgalmasabb.

szeptember5., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.