A körte és a mascarpone a legjobb barátok lesznek egy rövid grillezés után

Már csak egy kevés pirított dió kell a tetejére, és megvan az egyik legfinomabb nyári desszert.

Ne gondold túl a mascarponekrémet a körte alatt: kerüljön bele egy kevés méz, só, egy lime leve és héja, és nagyjából ennyi. Ha te is inkább főzésre használod az alkoholt, ehhez egy kevés diólikőrt vagy limoncellót adj.

Tökéletes és alig kell hozzá valami.
Tökéletes és alig kell hozzá valami.Fotó: xjben

Hozzávalók 2 személyre:

A körtés réteghez

  • 1 marék pirított dió
  • 4 közepes darab érett körte
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

A krémhez

  • 1 közepes doboz mascarpone
  • 1 mokkáskanál
  • 2 nagy evőkanál méz
  • 0.5 darab biolime leve és héja
  • 2 evőkanál diólikőr (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Kissé kenegesd meg olajjal a felszeletelt vagy félbevágott gyümölcsöket, és adj nekik a forró grillen mérettől függően 5-10 percet. Közben dolgozd el egymással a krém hozzávalóit, és ha a körte langyosra hűlt, kanalazd rusztikusan a tetejére a krémet. Diófagyival, friss citromfűvel és forró, pirított dióval a tetején tálald. 

Grillsajtok tesztje: a cipőtalp nem nyikorog ennyire!
Grillsajtok tesztje: a cipőtalp nem nyikorog ennyire!

Görcsbe rándultak a rágóizmaink, mire a sok gumiszerű vacak között valami ehetőt is talátunk.

Tovább »

Még több recept

Csirkés-tojásos rizs – gyors, ázsiai hangulatú vacsora friss zöldfűszerekkel

Snidlinget és citromfüvet is bőven adtunk ehhez a vacsorára is kiváló fogáshoz, ami remek alap arra, hogy minden évszakban a megfelelő zöldségek kerüljenek bele. Párolt gyökérzöldségekkel épp ugyanolyan finom, mint zöldborsóval és fokhagymával.

október18., 06:08

Körte-cukkini csatni – csak dobálj bele mindent, és szinte magától elkészül

A jó csatniban van egy kevés zöldség, egy édeskés hozzávaló a sós ízek mellett és egy kis savanykás aroma, na és persze néhány egymással klasszul összeillő fűszer. Nálunk ezúttal tárkonnyal készült a grillsajtok és vajas pirítósok legjobb barátja.

szeptember10., 06:04

Vegán, paradicsomos csicseriborsó-leves, tésztával és friss bazsalikommal

Nem tudunk ellenállni annak, hogy ha egy fogás durván paradicsomos, ahhoz ne adjunk friss bazsalikomot, oregánót és jó sok borsot. Így lesz nálunk minden ilyen étel kicsit olaszos, de ez alkalommal sem bántuk meg a fűszerezést.

október21., 06:16

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

október16., 06:04

Étcsokis töksmoothie – tökéletes reggeli ital ősszel

Mi legszívesebben melegen, jó kakaósan, egy kis adag presszókávéval isszuk reggelente. Ha van otthon egy fél, jobb sorsra érdemes avokádó, az is elfér benne. Egy marék apró szemű zabbal jó pár órán át eltelít, narancshéjjal, csillagánizzsal és egy kevés narancslével pedig már megvan a téli hangulatú változata is.

október21., 06:16

Az előételek új dimenziója: körte borban, áfonyás raguval

Egy kis crème fraîche teszi igazán felejthetetlenné.

2019. október11., 10:40

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.