A körte és a mascarpone a legjobb barátok lesznek egy rövid grillezés után

Már csak egy kevés pirított dió kell a tetejére, és megvan az egyik legfinomabb nyári desszert.

Ne gondold túl a mascarponekrémet a körte alatt: kerüljön bele egy kevés méz, só, egy lime leve és héja, és nagyjából ennyi. Ha te is inkább főzésre használod az alkoholt, ehhez egy kevés diólikőrt vagy limoncellót adj.

Tökéletes és alig kell hozzá valami.
Tökéletes és alig kell hozzá valami.Fotó: xjben

Hozzávalók 2 személyre:

A körtés réteghez

  • 1 marék pirított dió
  • 4 közepes darab érett körte
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

A krémhez

  • 1 közepes doboz mascarpone
  • 1 mokkáskanál
  • 2 nagy evőkanál méz
  • 0.5 darab biolime leve és héja
  • 2 evőkanál diólikőr (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Kissé kenegesd meg olajjal a felszeletelt vagy félbevágott gyümölcsöket, és adj nekik a forró grillen mérettől függően 5-10 percet. Közben dolgozd el egymással a krém hozzávalóit, és ha a körte langyosra hűlt, kanalazd rusztikusan a tetejére a krémet. Diófagyival, friss citromfűvel és forró, pirított dióval a tetején tálald. 

Grillsajtok tesztje: a cipőtalp nem nyikorog ennyire!
Grillsajtok tesztje: a cipőtalp nem nyikorog ennyire!

Görcsbe rándultak a rágóizmaink, mire a sok gumiszerű vacak között valami ehetőt is talátunk.

Tovább »

Még több recept

Ha van az ősznek íze, az valami ilyesmi: Fűszeres, körtés csatni

Ez a változat egy szelet natúr csirkemellet is feldob, de sajtok mellett is tökéletes, ahogy egy adag gesztenyekrémleveshez kínált vajas pirítóson is.

2019. október20., 10:44

Nyári narancsos Túró Rudi – a házi változat még finomabb

Ebbe a Rudiba citrusos aromákat kevertünk, hogy még inkább nyári hangulata legyen.

július30., 06:04

Hideg, mediterrán joghurtleves – ennél bevetheted a kedvenc fűszereid

Ez a viszonylag semleges leves remek alap ahhoz, hogy bevesd a kedvenc zöldségeid és fűszereid. Tálalhatod langyos, balzsamecetes paradicsomraguval, rózsaborssal és zsályával, de akár különleges olajokkal és magvakkal is.

augusztus1., 06:04

Ez itt a gyuvecs, te pedig biztosan ismered, ha ettél már lecsót rizzsel vagy burgonyával

A gyuvecs nem más, mint a Balkán egyik legfinomabb húsos-zöldséges egytálétele, ami egy elkészítéséhez használt cseréptálról kapta a nevét.

július30., 06:04

A palacsinta és a pite szerelemgyereke: körtés-mogyorós clafoutis

Sós karamellel és vaníliafagyival is finom.

2019. október17., 10:44

Ez a hideg, kurkumás-mézes dinnyeleves egy nehezebb főétel előtt és után is tökéletes

Jól megy hozzá egy adag mentaszirupos mascarpone, de citrusokkal elkevert tejszínhabbal sem tévedhetsz nagyot.

augusztus5., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.