A szilvás gombóc ízei sokkal kevesebb munkával is felidézhetők ezzel a pofonegyszerű cobblerrel

A cobbler a crumble-höz hasolóan egy egyszerű gyümölcsös pite, ám ebben nem tésztamorzsa kerül a gyümölcsök tetejére, hanem egy könnyű és egyszerű tészta. Ezen a héten a legfinomabb cobblerekből hoztunk el néhányat.

Ha felnőtteknek készül, egy kevés rum vagy szilvapálinka is feldobhatja, gyerekeknek inkább egy vaníliarúd kikapart magjával készíts főzött krémet a tetejére.

Ennél nem kell finomabb.
Ennél nem kell finomabb.Dar1930

Hozzávalók

A tészta alá

  • 50 deka kimagozott szilva kissé összevágva
  • 1 csapott evőkanál fahéj
  • 2 nagy evőkanál cukor

A tésztához

  • 25 deka liszt
  • 10 deka puha vaj
  • 1 mokkáskanál
  • 5 deka cukor
  • 2 deci tejszín
  • 1 darab tojás
  • 0.5 zacskó sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el a szilvát a cukorral és a fahéjjal, majd öntsd egy kivajazott jénai aljába. Ha ezzel megvagy, dolgozd el egy robotgéppel alaposan a tészta folyékony hozzávalóit, majd egyenként a többit is keverd hozzá. Kis gombócokban kanalazd a gyömölcs tetejére, és ízlés szerint egy kevés barna cukorral is szórd meg sütés előtt. 170 fokon legalább 35-40 perc kell majd neki. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek