5 különleges epres recept, amit még biztos nem próbáltál

Már kapható friss, itthoni eper, és sajnos csak néhány hetünk van arra, hogy elkészítsük a legfinomabb süteményeket, vagy akár salátákat és fagylaltokat friss eperből. Ha mégis lecsúsznál a szezonról, akkor a külföldi is megteszi, a lényeg, hogy ez a klassz fordított torta és a szörp is elkészüljön idén tavasszal.

Nem mintha az eper ne lenne finom csak úgy összevagdosva egy adag tejszínhabbal, az epres krémesben, vagy akár a reggel turmixban, ám ezen a héten azokra a receptekre fókuszáltunk, amik nem éppen megszokottak, mégis érdemes kipróbálni őket. 

Ezek a jó kis epergolyók arra is alkalmasak, hogy a gyerekekkel összedobj valami egyszerűt, és arra is, hogy az ember egész nap rájárjon, amíg semmi nem marad belőle. Ha desszertként tálalnád, mentasziruppal készült, epres gyümölcsraguval dobd fel!

Ebben a szörpben pontosan tudod, mi van: semmi aroma és egészségtelen adalékanyag nem kerül bele. Ha igazán finomra szeretnéd, akkor egy kis gyömbért azért tehetsz bele. 

Ha egy újfajta, hidegen készülő, egyszerű édességet próbálnál ki, akkor ez az epres tiramsu legyen a tavaszi választásod. Ha a krémjébe egy kis bodzaszöpöt vagy -dzsemet keversz, még érdekesebb lesz a végeredmény.

Ez a fordított süti úgy lesz a legizgalmasabb, ha rebarbarát is keversz az eprek közé, és végül egy kevés mentasziruppal felvert házi tejszínnel tálalod.

Naná, hogy idén is készítettünk máklevest, amit máklikőrös, hideg eperraguval tálalunk.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra