Leveles tésztából is süthetsz fahéjas csigát – ezzel a narancsos mázzal még izgalmasabb lesz

Leveles tészta gyakran van otthon, főleg azokban a hetekben és hónapokban, amikor igyekszünk egy kicsit kevesebbet bevásárolni járni. A legfinomabb akkor, ha te magad készíted el, de mivel az a változat egy kicsit munkaigényesebb, ezúttal olyan recepteket hoztunk, amik a bolti változatból is nagyon finomak.

Ha egy zacskó tésztád van otthon, kisebb csigák készülhetnek, de ha dupla adagban sütöd, akár nagyobbakat is összedobhatsz, ha az elkészült rúd köré egy újabbat tekersz sütés előtt. Nálunk narancsos mázzal készült, amihez egy kevés porcukorral kevertük el egy fél narancs levét és héját.

Ez egy dupla adag.
Ez egy dupla adag.Ryan Benyi Photography

Hozzávalók:

  • 1 zacskó leveles tészta (50 dekás)
  • 1 deci tej
  • 3 evőkanál fahéj
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 csésze porcukor
  • néhány csepp narancslé
  • 0.5 darab bionarancs héja
Recept idők

Elkészítés:

A tejet dolgozd el a fahéjjal, a cukorral és sóval. Terítsd ki a leveles tésztát, majd kend meg a keverékkel és tekerd fel szorosan. Vágd néhány centis csigákra, és süsd meg őket 20 perc alatt a forró sütőben. 

A porcukrot keverd el egy kevés narancslével és a héjával, majd ha kihűltek a csigák, locsold meg őket egy-egy adag mázzal.

kapcsolódó 5 dolog, amit tudnia kell a fahéjról
5 dolog, amit tudnia kell a fahéjról

Fogfájás vagy kezdődő influenza ellen, illetve rovarirtóként is beválik. De ennél sokkal többet is tud.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Barackos-fahéjas csiga – gyümölcsökkel is próbáld ki az egyik legnagyobb kedvencet!

A fahéjas csiga valamiért tényleg az egyik legfinomabb desszert, ami csak még jobb lesz egy adag nyári gyümölcsraguval vagy a tetején a cukormázba ragadt gyümölcsökkel. A mienk ezúttal egy felnőtt változat lett.

2020. augusztus7., 06:04

Klassz recept 3 összetevőből: tésztabatyuk csirkével és vörös pestóval

Ha szeretnéd, nagyobb adagokban is készítheted, a tölteléket pedig többféle sajttal és friss paradicsommal dobhatod fel. Minimál változatban 3 összetevőből is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. április22., 06:00

Darált húsos tésztabatyu: a Wellington hétköznapi változata

Akárhogy is nevezzük, a lényeg, hogy új életre kelti két praktikus kedvencünket, a darált húst és a leveles tésztát. Ezerféleképpen variálhatod: készítheted sajttal, gombás töltelékkel, de akár egy vörös pestós réteg is kerülhet a tészta és a hús közé.

2020. június6., 06:00

Tökéletes vacsora: töltsd meg a leveles tésztát gyümölcsökkel és camembert-rel!

Nálunk egy kis szilva került bele, de ugyanolyan finom lesz egy-egy kanál hagyományosan készült szilvalekvárral, szárított, vagy akár a fagyasztóból elővett gyümölcsökkel.

2020. április22., 06:00

Vacsorára nem is kell finomabb: húsos raguval töltött batyuk egyszerűen

Nálunk egy kevés sajtkrém és snidling is került a húsos ragu mellé, így lett belőle töltelék a leveles tésztából készült batyuk közepén és ezzel együtt egy klassz, többszemélyes vacsora a miniadag maradék pörkölt helyett.

2020. április1., 06:04

Ne spórolj a töltelékekkel! Leveles tészta sonkával, sajttal, juhtúróval és medvehagymával töltve

Épp szezonja van a medvehagymának, ahogy a szabadtéri sétáknak is, ezért most egyszerű egy csokorral beszerezni a szabadban, vagy jobb híján a boltokban. Ha mégsem sikerülne, friss petrezselyemmel, kaporral és snidlinggel is helyettesítheted.

2020. április22., 06:00

Mustra