Leveles tésztából is süthetsz fahéjas csigát – ezzel a narancsos mázzal még izgalmasabb lesz

Leveles tészta gyakran van otthon, főleg azokban a hetekben és hónapokban, amikor igyekszünk egy kicsit kevesebbet bevásárolni járni. A legfinomabb akkor, ha te magad készíted el, de mivel az a változat egy kicsit munkaigényesebb, ezúttal olyan recepteket hoztunk, amik a bolti változatból is nagyon finomak.

Ha egy zacskó tésztád van otthon, kisebb csigák készülhetnek, de ha dupla adagban sütöd, akár nagyobbakat is összedobhatsz, ha az elkészült rúd köré egy újabbat tekersz sütés előtt. Nálunk narancsos mázzal készült, amihez egy kevés porcukorral kevertük el egy fél narancs levét és héját.

Ez egy dupla adag.
Ez egy dupla adag.Ryan Benyi Photography

Hozzávalók

  • 1 zacskó leveles tészta (50 dekás)
  • 1 deci tej
  • 3 evőkanál fahéj
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 csésze porcukor
  • néhány csepp narancslé
  • 0.5 darab bionarancs héja
Recept idők

Elkészítés:

A tejet dolgozd el a fahéjjal, a cukorral és sóval. Terítsd ki a leveles tésztát, majd kend meg a keverékkel és tekerd fel szorosan. Vágd néhány centis csigákra, és süsd meg őket 20 perc alatt a forró sütőben. 

A porcukrot keverd el egy kevés narancslével és a héjával, majd ha kihűltek a csigák, locsold meg őket egy-egy adag mázzal.

5 dolog, amit tudnia kell a fahéjról 5 dolog, amit tudnia kell a fahéjról

Fogfájás vagy kezdődő influenza ellen, illetve rovarirtóként is beválik. De ennél sokkal többet is tud.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Tökéletes vacsora: töltsd meg a leveles tésztát gyümölcsökkel és camembert-rel!

Nálunk egy kis szilva került bele, de ugyanolyan finom lesz egy-egy kanál hagyományosan készült szilvalekvárral, szárított, vagy akár a fagyasztóból elővett gyümölcsökkel.

2020. április22., 06:00

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

2022. február13., 06:24

Reggelire tökéletes: tésztába burkolt sonkakrém tárkonnyal, citrommal és sajtkrémmel

Ha nálatok is marad egy kevés húsvéti sonka, itt az idő, hogy a hagyományos receptek mellett egy-két különleges szendvicsben, quiche-ben és tésztába burkolva is megkóstoljátok. Erre adunk tippeket ezen a héten.

2020. április15., 06:00

Mustáros Wellington-falatkák – leveles tésztából alig fél óra alatt elkészülnek

Ez itt a Wellington-bélszín pofonegyszerű változata. Vendégvárónak és gyors vacsoraként is tálalható ez az isteni fogás, ami mellé utóbbi esetben egy adag mustáros-zöld borsos szószt érdemes készítened. Csak sűrítsd be egy kevés liszttel a tejszínes szószt, sózd ízlés szerint, és már el is készültél.

2021. május28., 12:52

Csak néhány összetevő kell ezekhez a csirkemájas-fehérrépás párnákhoz

Ha gyors, hétvégi reggelit dobnál össze és van otthon egy kis adag maradék csirkemáj, süsd meg ezt az isteni minimálfogást, amit mi egy kis adag édesre puhult fehérrépával feltuningolva szeretünk a legjobban.

2021. január31., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek