Nyolcféle étel pörköltből, ha inkább nem főznél mindennap

Most már elég jó idő van ahhoz, hogy egy nagy adag pörköltet készítsünk a szabadban, és az sem baj, ha a fele megmarad, mert van néhány ötletünk az izgalmas újrahasznosításra.

A pörköltek és raguk zöldségekből és húsokból is nagy kedvenceink, és még finomabbak akkor, ha végre az idő is kedvez annak, hogy szabad tűzön, lassan, egy jó bográcsban főjenek semmihez nem hasonlítható, sűrű, füstös raguvá. Ha marad belőle, tedd a hűtőbe és csekkold ezt az összeállítást, amiben minden receptet elkészíthetsz egy adag maradék pörköltből!

A töltött burgonya elég kényelmes étel, talán csak egy olyan változata kényelmesebb, amiben a töltelék is napok óta a hűtőben áll gazdátlanul. Törd össze kissé a pörköltet, adj hozzá egy kis csilit és kukoricát, majd reszelj a krumplikra egy jó adag sajtot, és már mehet is a sütőbe.

Ha annyi húsos ragu maradt, ami önmagában már semmire sem elég, keverd el egy kevés vajjal, natúr sajtkrémmel és fűszerezd, ahogy szereted, így lehet belőle klassz kenyérfeltét reggelire és vacsorára. Melegszendvicseken is tökéletes.

A rizses hússal nem tudsz mellényúlni, és még finomabb lesz, ha az elkészült ételbe egy nagy adag frissen összevágott petrezselyem is kerül.

Jó kis egyszerű gulyásféle is készülhet a megmaradt pörköltből, de akár Jókai-bablevessé is varázsolhatod viszonylag gyorsan, hiszen a hús már elkészült. Nem a klasszikus recept, de karanténkonyhában isteni, gazdag leves dobható össze ezzel a módszerrel is. 

Süss néhány palacsintát és gazdagítsd a pörköltet egy kevés friss paradicsommal és bazsalikommal, és süsd össze őket jó sok sajttal – így lesz izgalmasabb a mélyhűtőből elővett bográcsos. Ha úgy jobban tetszik, egyenként is megtöltheted és ki is ránthatod a palacsintákat.

Ha betáraztál savanyú káposztából, és/vagy azzal erősítenéd az immunrendszered, akár egy adag maradék pörkölttel és készíthetsz belőle klassz ebédet. Így nem lesz unalmas a ragu, ha épp egy nagyobb adagot főztél belőle, és a fagyasztó már tele van töltött káposztával.

A tejföl szinte az összes magyar ételt feldobja a túrógombóctól a csőben sült, rétegezett ételekig, miért lenne kivétel ez a maradék húsos raguval és rizzsel készült rakott kel?

Nálunk egy kevés sajtkrém és snidling is került a húsos ragu mellé, így lett belőle töltelék a leveles tésztából készült batyuk közepén, és ezzel együtt egy kiadós, négyfős vacsora a mini adag maradék pörkölt helyett. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra