Zabpehelylisztből is finom: paprikás palacsinta fokhagymás-zöldfűszeres ricottával töltve

Ha nem kaptál élesztőt a boltokban, dobj össze egy palacsintát és kínáld sós töltelékkel! Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Reggelire és könnyű vacsorának is tökéletesek.

Akár a lassan felszívódó zabpehelylisztből is elkészítheted ezt a sós palacsintát, ami a tetejére szórt füstölt paprikával lesz a legfinomabb. Ha szereted a csípőset és a mexikói hangulatot, a ricottához csilit, köményt és egy kevés kukoricát is adj!

Ilyen aranyos batyukat is készíthetsz belőle.
Ilyen aranyos batyukat is készíthetsz belőle.Fotó: kajakiki

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 bögre tej
  • 1 kis pohár szódavíz
  • 30 deka ricotta
  • 1 kisebb csokor apróra vágott snidling
  • 2 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 kisebb adag apróra vágott bazsalikom
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál fülstöltpaprika-por
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintatésztához keverd simára a tojásokat a cukorral, a sóval, a tejjel, majd add hozzá a lisztet és végül egy kevés szódavizet meg a napraforgóolajat is. Egy kicsit pihentesd a tésztát, majd süsd meg a palacsintákat a hagyományos módon. (Amikor szezonja van, egy kevés kapor is jól mutat a tésztájában.)

A maradék alapanyagokat dolgozd el alaposan egymással, majd azzal töltsd meg a langyosra hűlt palacsintákat. Ha van otthon parmezán vagy füstölt sajt, abból is keverj a krémbe. A kész palacsinták tetejét füstöltpaprika-porral szórd meg. 

Fűszerpaprikateszt: eddig csak a márkát fizettük meg?

Tizenegyféle, a nagy üzletekben beszerezhető pirospaprikát kóstoltunk, az ismert márkák csúnyán leszerepeltek, saját márkásból viszont találtunk jót.

Tovább »

Még több recept

Epres-balzsamecetes lekvár kakukkfűvel – ezt kend a reggeli pirítósra!

Öt különleges tavaszi és nyári dzsemet is hoztunk erre a hétre olyan ízkombinációkkal, amik nem feltétlenül megszokottak a kamrákban. Pedig érdemes egy kicsit fűszerezned a dzsemeket és lekvárokat – tökéletesek lesznek egy-egy puha kalácsszelet tetején, amerikai palacsintán sós vajjal, de akár salátaöntetekben is elférnek egy-egy kanállal a citrom és az olívaolaj mellett.

május31., 06:00

Jöhet néhány joghurtos-áfonyás palacsinta reggelire?

Mandulaliszttel és joghurttal tettük még egészségesebbé ezt az amerikai stílusú reggelit, amibe nálunk kókuszzsír került vaj helyett, a cukrot pedig xilittel helyettesítettük. Talán csak a tojás maradt tojás, de a jó kis puha palacsinták ízén ez a sok egészséges helyettesítő semmit sem rontott.

február12., 12:04

Sznoboskodj velünk ma is: Crêpes Suzette

A neve alapján úgy tűnik, hogy egy bonyolult francia desszert, miközben csak egy kis vajas-karamelles narancslikőrben forgatjuk meg, és már kész is.

2019. november5., 12:04

Palacsinta tápiókalisztből: meg nem mondod, hogy mentes

Egyszerű, könnyen forgatható, gluténmentes, lassú felszívódású tápiókapalacsinta, ráadásul tisztára olyan, amilyet a nagyi süt. Vegánok ne olvassanak tovább.

február10., 11:24

Kifogytál a kenyérből és a tésztából? Készíts fűszeres palacsintametéltet a raguk mellé!

Ez a kapros köret egy jó kis tejfölös harcsapaprikás mellett a legfinomabb.

március27., 06:00

Ez a szegfűszeges-narancsos pác halakkal és pulykával lesz a legtökéletesebb

Semmi okunk arra, hogy csak télen használjuk a narancs héját és a szegfűszeget az ételek ízesítésére. Ha elkészült az ebben pácolt hús, egy nagy adag rukkolás salátát kínálj mellé, narancslekvárral és szójaszósszal készült öntettel.

május31., 06:00

Mustra