Zabpehelylisztből is finom: paprikás palacsinta fokhagymás-zöldfűszeres ricottával töltve

Ha nem kaptál élesztőt a boltokban, dobj össze egy palacsintát és kínáld sós töltelékkel! Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Reggelire és könnyű vacsorának is tökéletesek.

Akár a lassan felszívódó zabpehelylisztből is elkészítheted ezt a sós palacsintát, ami a tetejére szórt füstölt paprikával lesz a legfinomabb. Ha szereted a csípőset és a mexikói hangulatot, a ricottához csilit, köményt és egy kevés kukoricát is adj!

Ilyen aranyos batyukat is készíthetsz belőle.
Ilyen aranyos batyukat is készíthetsz belőle.Fotó: kajakiki

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 bögre tej
  • 1 kis pohár szódavíz
  • 30 deka ricotta
  • 1 kisebb csokor apróra vágott snidling
  • 2 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 kisebb adag apróra vágott bazsalikom
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál fülstöltpaprika-por
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintatésztához keverd simára a tojásokat a cukorral, a sóval, a tejjel, majd add hozzá a lisztet és végül egy kevés szódavizet meg a napraforgóolajat is. Egy kicsit pihentesd a tésztát, majd süsd meg a palacsintákat a hagyományos módon. (Amikor szezonja van, egy kevés kapor is jól mutat a tésztájában.)

A maradék alapanyagokat dolgozd el alaposan egymással, majd azzal töltsd meg a langyosra hűlt palacsintákat. Ha van otthon parmezán vagy füstölt sajt, abból is keverj a krémbe. A kész palacsinták tetejét füstöltpaprika-porral szórd meg. 

Fűszerpaprikateszt: eddig csak a márkát fizettük meg?

Tizenegyféle, a nagy üzletekben beszerezhető pirospaprikát kóstoltunk, az ismert márkák csúnyán leszerepeltek, saját márkásból viszont találtunk jót.

Tovább »

Még több recept

Ezt a jó kis hideg babsalátát egy kis kapor és görög joghurt teszi még érdekesebbé

Egy kis friss kapor a kertből, joghurt és nagyjából el is készült ez a saláta, aminek az sem árt, ha a grillezés előtti napon dobod össze, és pihen egy keveset a hűtőben.

május24., 06:00

Húsos palacsinta gíroszfűszerekkel – egy adag fetás-zöldséges salátát dobj össze mellé

Ha szereted a gíroszt, de egy egy kicsit újabb változatban is kipróbálnád, itt az idő, hogy megkóstold ezt a jó kis darált húsos palacsintát. Vega változatban az áruházakban kapható kamuhússal is készítheted, azzal is ugyanolyan finom lesz. A tetejére egy kevés hideg, fokhagymás görög joghurtot kanalazz.

március28., 06:00

Csokis nice cream: fagyi glutén-, tej-, tojás- és cukormentesen

Egészséges csokis fagyi két hozzávalóból. Tejmentes, gluténmentes, cukormentes, tojásmentes, vegán recept.

május26., 06:04

Karfiolnuggets: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán étel

Egy újabb húsmentes, sőt, vegán falatkák, feltét- vagy főételrecept gluténmentesen, tejmentesen, tojásmentesen.

május25., 06:00

Spenótos zabpalacsinta, snidlinges juhtúróval töltve

Ha egy kicsit elég volt már a húsból az ünnepek után, készítsd el ezt a jó kis pikáns, spenótos fogást vacsorára vagy ebédre.

január7., 12:00

A tökéletes csokis muffin: glutén- és cukormentes recept

Ha azt mondjuk, csokis muffin, mindenki erre gondol. Ízre, állagra, illatra. Tökéletes recept, plusz még gluténmentes és cukormentes is.

május25., 06:00

Mustra