Zabpehelylisztből is finom: paprikás palacsinta fokhagymás-zöldfűszeres ricottával töltve

Ha nem kaptál élesztőt a boltokban, dobj össze egy palacsintát és kínáld sós töltelékkel! Ezen a héten több ötletet is mutatunk a legfinomabb sós palacsintákra. Reggelire és könnyű vacsorának is tökéletesek.

Akár a lassan felszívódó zabpehelylisztből is elkészítheted ezt a sós palacsintát, ami a tetejére szórt füstölt paprikával lesz a legfinomabb. Ha szereted a csípőset és a mexikói hangulatot, a ricottához csilit, köményt és egy kevés kukoricát is adj!

Ilyen aranyos batyukat is készíthetsz belőle.
Ilyen aranyos batyukat is készíthetsz belőle.Fotó: kajakiki

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 bögre tej
  • 1 kis pohár szódavíz
  • 30 deka ricotta
  • 1 kisebb csokor apróra vágott snidling
  • 2 gerezd összetört fokhagyma
  • 1 kisebb adag apróra vágott bazsalikom
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál fülstöltpaprika-por
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintatésztához keverd simára a tojásokat a cukorral, a sóval, a tejjel, majd add hozzá a lisztet és végül egy kevés szódavizet meg a napraforgóolajat is. Egy kicsit pihentesd a tésztát, majd süsd meg a palacsintákat a hagyományos módon. (Amikor szezonja van, egy kevés kapor is jól mutat a tésztájában.)

A maradék alapanyagokat dolgozd el alaposan egymással, majd azzal töltsd meg a langyosra hűlt palacsintákat. Ha van otthon parmezán vagy füstölt sajt, abból is keverj a krémbe. A kész palacsinták tetejét füstöltpaprika-porral szórd meg. 

Fűszerpaprikateszt: eddig csak a márkát fizettük meg?

Tizenegyféle, a nagy üzletekben beszerezhető pirospaprikát kóstoltunk, az ismert márkák csúnyán leszerepeltek, saját márkásból viszont találtunk jót.

Tovább »

Még több recept

Palacsinta is készülhet a maradék sütőtökből, mutatjuk, hogyan csináld!

Ez az amerikai hangulatú palacsinta gyönyörű narancssárga színű és nem csak látványra remek. Klassz mellette egy adag kissé megpirított dió, egy kis adag sós vaj és néhány kanál juharszirup.

2020. október23., 06:04

Spenótos palacsintatorta fokhagymásan, füstölt sajttal

Ha jobban szereted a juhtúrót vagy a hagyományos változatot, azzal is készítheted a krémet, de akkor egy kevés tejfölt vagy mascarponét is adj a töltelékhez.

2020. július29., 06:04

Kedvenc bejgliváró receptünk ez a mákos palacsinta

Naná, hogy fűszeres, rumos meggyel készül ez az isteni téli palacsinta, ami a kedvencünket egy kicsit még alkalmibbá és izgalmasabbá varázsolta.

2020. december3., 06:04

Megúszós és isteni: palacsintatorta flódnihangulatban

Ezt a finomságot egy kicsit egyszerűbb összedobni, mint a flódnit, az íze pedig nagyon is hasonlít hozzá.

2020. július26., 06:04

Szénhidrátcsökkentett citromszeletekkel könnyebben megy az újévi diéta

Egyszerű sütit hoztunk, ami sokkal jobban illeszkedik a diétádba, mint a krémes, habos szeletek. Citromos, lime-os és narancsos változatban is finom, ha pedig extra fűszereket keresel hozzá, a fahéj, a tárkony és a szerecsendió is remekül illik bele.

január17., 06:04

Turmixos banános-bébispenótos palacsinta glutén-, tej- és cukormentesen

Finom, könnyű, egészséges reggeli percek alatt glutén-, tej- és cukormentesen.

2020. május12., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.