Ennél lightosabb sajtos fogás kevés van: paprikás hekk cheddarszósszal

Paprikás lisztbe forgatjuk a hekktörzseket, és forró olajban szép pirosra sütjük. Ezzel a munka nagy része el is készült.

Általában igaz, hogy ami „sajtos” és „szósz”, az jó eséllyel valami bűnös, zsíros és kalóriadús étel lesz, és bár ez a legtöbbször igaz, most mégis felejtsd el. Ennek a fogásnak az alapja egy-egy nagy szelet sovány hekk, aminek 10 dekájában csak 89 kalória van. Hát csak elfér már mellette egy kanálka cheddarszósz.

Ez még sajttal is könnyű étel.
Ez még sajttal is könnyű étel.JoeGough

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb szelet hekkfilé
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál édes pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 mokkáskanál fokhagymapor
  • 10 deka reszelt cheddar
  • 2 deci tejszín
  • fél citrom leve
  • 0.5 deci fehérbor
Recept idők

Készíts mellé egy nagy adag franciasalát csemeguborkával, almával és ezúttal majonéz helyett egy kis joghurtos öntettel, és és akár el is hagyhatod a sajtos szószt, ha az újévi fogadalmad nem engedi. Ha pedig igen, akkor egy adag frissen sült köményes-paprikás-parmezános édesburgonya vigyen a bűnbe – így már megéri. 

Elkészítés:

A hekktörzseket olvaszd szobahőmérsékletűre, és papírtörlővel törölgesd szárazra. Vagdosd be egy-másfél centinként, majd sózd, borsozd és citromozd be egy kicsit a szeleteket.

A lisztet rakd egy tányérba, keverd össze a fűszerpaprikával és a fokhagymával. A halat jól forgasd bele a paprikás keverékbe, majd tedd a felforrósított olajba, és süsd aranybarnára 8-10 perc alatt. Ha kész, szedd papírtörlőre, és itasd le róla a felesleges olajat.

A sajtszószhoz semmmi más dolgod nem lesz, csak a tejszínt forróra hevíteni, beleönteni a fehérbort és belszórni a reszelt sajtot. Ha a sajt elolvadt, ízesítsd sóval és fehér borssal, és már el is készültél. 

Innen tudhatod a zöldségesnél, tényleg csípős-e a kiszemelt paprika Innen tudhatod a zöldségesnél, tényleg csípős-e a kiszemelt paprika

Nem minden csípős, ami hegyes!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Alfredo light – így lesz a fokhagymás, parmezános tésztából legálisan falható finomság a diéta alatt is

Nincs is jobb az olasz tésztaételeknél, főleg, ha egy adag vajat és jó sok parmezánt is adunk a frissen gyúrt, házi tésztához – mondjuk mi. Iáj – mondaná erre a vérképünk.

2020. február14., 09:20

Ez tényleg az egyik legfinomabb saláta: epres-kecskesajtos bébispenót dióval

Ha már unod a hagyományos görög- és cézársalátákat, próbáld ki ezt az epres-sajtosat, amit olajos magvakkal tehetsz még tartalmasabbá.

2020. március14., 06:04

Fűszeres rizzsel töltött paprika – ezt dobd össze, ha izgalmas köretet keresel

Még egy olyan fogás, amihez nem kell külön főznünk a vega, diétázó családtagoknak és vendégeknek. Egy kevés sajtkrémmel megkent pirítóssal izgalmas és laktató fogás, amit naná, hogy húsok mellett is bevethetsz.

2021. március21., 10:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Hidegen is finom: rizssaláta pestóval, brokkolival és csirkefalatokkal

Az a jó ebben a salátában, hogy nemcsak frissen, melegen lesz nagyon finom, hanem akár hidegen egy utazás közben, vagy az irodában is tökéletes.

2020. február12., 10:44

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek