Ennél lightosabb sajtos fogás kevés van: paprikás hekk cheddarszósszal

Paprikás lisztbe forgatjuk a hekktörzseket, és forró olajban szép pirosra sütjük. Ezzel a munka nagy része el is készült.

Általában igaz, hogy ami „sajtos” és „szósz”, az jó eséllyel valami bűnös, zsíros és kalóriadús étel lesz, és bár ez a legtöbbször igaz, most mégis felejtsd el. Ennek a fogásnak az alapja egy-egy nagy szelet sovány hekk, aminek 10 dekájában csak 89 kalória van. Hát csak elfér már mellette egy kanálka cheddarszósz.

Ez még sajttal is könnyű étel.
Ez még sajttal is könnyű étel.JoeGough

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb szelet hekkfilé
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál édes pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 mokkáskanál fokhagymapor
  • 10 deka reszelt cheddar
  • 2 deci tejszín
  • fél citrom leve
  • 0.5 deci fehérbor
Recept idők

Készíts mellé egy nagy adag franciasalát csemeguborkával, almával és ezúttal majonéz helyett egy kis joghurtos öntettel, és és akár el is hagyhatod a sajtos szószt, ha az újévi fogadalmad nem engedi. Ha pedig igen, akkor egy adag frissen sült köményes-paprikás-parmezános édesburgonya vigyen a bűnbe – így már megéri. 

Elkészítés:

A hekktörzseket olvaszd szobahőmérsékletűre, és papírtörlővel törölgesd szárazra. Vagdosd be egy-másfél centinként, majd sózd, borsozd és citromozd be egy kicsit a szeleteket.

A lisztet rakd egy tányérba, keverd össze a fűszerpaprikával és a fokhagymával. A halat jól forgasd bele a paprikás keverékbe, majd tedd a felforrósított olajba, és süsd aranybarnára 8-10 perc alatt. Ha kész, szedd papírtörlőre, és itasd le róla a felesleges olajat.

A sajtszószhoz semmmi más dolgod nem lesz, csak a tejszínt forróra hevíteni, beleönteni a fehérbort és belszórni a reszelt sajtot. Ha a sajt elolvadt, ízesítsd sóval és fehér borssal, és már el is készültél. 

kapcsolódó Innen tudhatod a zöldségesnél, tényleg csípős-e a kiszemelt paprika
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Itt egy jó kis füstös zöldségpörkölt, amivel kezdő szakácsként is sikered lesz!

Az egészséges zöldségek mellett a füstölt pirospaprika és a barna sör teszi különlegessé ezt a klassz, vega ragut.

2020. február10., 10:44

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Hidegen is finom: rizssaláta pestóval, brokkolival és csirkefalatokkal

Az a jó ebben a salátában, hogy nemcsak frissen, melegen lesz nagyon finom, hanem akár hidegen egy utazás közben, vagy az irodában is tökéletes.

2020. február12., 10:44

Sültpaprika-leves paradicsommal és ricottával

Ez a klassz, egészséges leves nemcsak finom, de a vércukorszintedet sem emeli meg túlságosan. Ha friss bazsalikomot és oregánót is szórsz a tetejére, olasz hangulatú fogást kapsz, ami tökéletes akkor, ha a pizza ízeit idéznéd fel egy kicsit egészségesebb formában.

2020. szeptember30., 06:04

Mustra