Egy újabb változat a karácsonyi halra: citromos, tárkonyos tészta tejszínnel és frissen sült hallal

Már csak egy karika citrom kell a tetejére: szuper fogás készíthető egyszerű, frissen sült halból és tésztából is úgy, hogy arra még költened sem kellett túl sokat. Ha marad egy kevés sült hal ebédről, ezzel akár vacsorára is tálalhatod.

Ha a tárkonyt nem szereted, bazsalikommal is helyettesítheted, a lényeg a tejszín a krémes tésztán és a friss citrusos aroma a hal mellett. Könnyű fogás, ami nem várja el, hogy sokat dolgozz vele a sikerért.

Imádjuk.
Imádjuk.ShyMan

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 szelet halfilé
  • só és fehér bors ízlés szerint
  • 1 biocitrom héja és leve
  • 1 deci tejszín
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1 nagy bögre fussili (vagy más olasz tészta)
  • a sütéshez olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg az előre besózott és citromozott halat néhány perc alatt a közepesen forró, fokhagymás olajban, majd tedd félre. (Halból a lazactól a harcsáig sokfélét választhatsz ehhez a fogáshoz. )

Főzd meg a tésztát sós vízben, majd amint elkészült, locsold meg tejszínnel, keverd el egy kanál puha vajjal, szórd meg a citrom héjával és tárkonnyal. Ha már langyos, mehetnek rá a halszeletek (akár falatnyi darabokra vágva) és egy kis citromlé meg fehér bors. Ugye milyen egyszerűen dobtál össze egy könnyű és nem mindennapi, tárkonyos-citrusos halas fogást?

kapcsolódó Mi ez, hagymás bab? Nem, krumplis hal!
Mi ez, hagymás bab? Nem, krumplis hal!

És ez tényleg krumplis hal, méghozzá az angolok halas pitéje füstölt hallal és jó sok vajas krumplipürével a tetején.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Szicíliai halfilé: vajas édesburgonyával tálalva a legfinomabb

Annyira gyors, hogy szinte hihetetlen, hogy ilyen finom lesz a végeredmény. Az már csak hab a tortán, hogy kalóriaszegény, egészséges fogás, amit az olasz konyha rajongói biztosan szeretni fognak.

augusztus13., 12:52

Sült hal fetával és aszalt paradicsommal – remek nyári ebéd, ami gyorsan elkészül

Kicsit mediterrán és nagyon gyorsan összedobható finomság, ami akár egy gyors pirítóssal és néhány szem koktélparadicsom mellett is remek lesz.

július24., 10:24

Kung-pao csirke csípősen, kesudióval

Még egy csirkés fogás, amihez csak egy-két (nem is annyira) titkos összetevőt adtunk, így lett belőle egzotikus különlegesség.

szeptember12., 12:52

Tejszínes-fehérboros kacsa póréhagymával

Ha szereted a sűrű, tejszínes ragukat és az elegáns, de gyorsan összedobható fogásokat, jó helyen jársz. Ez a kacsás ragu isteni, főleg egy adag szarvasgombaolajjal meglocsolt házi, gyúrt tészta tetején.

szeptember14., 12:52

Íme egy remek salátarecept, ha szereted a fetát, de valami újat készítenél belőle

Finom vele a töltött gomba, nem hiányozhat a görögsalátából, de a fetának azért ennél jóval több arca van. Már mutatjuk is az egyik legegyszerűbben összeállítható fetás fogást.

szeptember15., 12:52

A fahéjas mázzal sült kacsacomb mellé a zöldhagymás uborkasaláta lesz a tökéletes köret

Jó csípősen, mézzel, fahéjjal és paprikával szeretjük a legjobban ezt a mázas kacsát, amihez a saláta mellé egy kis adag vörösboros-fűszeres szilvaragu is remekül illik, főleg az őszi hónapokban. Ha tovább fokoznád az izgalmas köretek számát, piríts meg néhány főtt céklát egy kevés vaníliás vajban.

szeptember16., 10:24

Mustra