Egy újabb változat a karácsonyi halra: citromos, tárkonyos tészta tejszínnel és frissen sült hallal

Már csak egy karika citrom kell a tetejére: szuper fogás készíthető egyszerű, frissen sült halból és tésztából is úgy, hogy arra még költened sem kellett túl sokat. Ha marad egy kevés sült hal ebédről, ezzel akár vacsorára is tálalhatod.

Ha a tárkonyt nem szereted, bazsalikommal is helyettesítheted, a lényeg a tejszín a krémes tésztán és a friss citrusos aroma a hal mellett. Könnyű fogás, ami nem várja el, hogy sokat dolgozz vele a sikerért.

Imádjuk.
Imádjuk.ShyMan

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 szelet halfilé
  • só és fehér bors ízlés szerint
  • 1 biocitrom héja és leve
  • 1 deci tejszín
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1 nagy bögre fussili (vagy más olasz tészta)
  • a sütéshez olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg az előre besózott és citromozott halat néhány perc alatt a közepesen forró, fokhagymás olajban, majd tedd félre. (Halból a lazactól a harcsáig sokfélét választhatsz ehhez a fogáshoz. )

Főzd meg a tésztát sós vízben, majd amint elkészült, locsold meg tejszínnel, keverd el egy kanál puha vajjal, szórd meg a citrom héjával és tárkonnyal. Ha már langyos, mehetnek rá a halszeletek (akár falatnyi darabokra vágva) és egy kis citromlé meg fehér bors. Ugye milyen egyszerűen dobtál össze egy könnyű és nem mindennapi, tárkonyos-citrusos halas fogást?

Mi ez, hagymás bab? Nem, krumplis hal! Mi ez, hagymás bab? Nem, krumplis hal!

És ez tényleg krumplis hal, méghozzá az angolok halas pitéje füstölt hallal és jó sok vajas krumplipürével a tetején.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tészta krémes gombaszósszal – egy kevés pirított fenyőmaggal a tetején tálald

A ropogós fenyőmag egyszerűen fantasztikus a krémes tészta tetején, és talán mondanunk sem kell, hogy a házi, gyúrt változattal lesz igazán tökéletes a végeredmény.

2021. szeptember8., 12:52

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Te is szereted a tésztát? Ezt a gesztenyés-fehér kolbászos finomságot készítsd el!

Érkezik a tél, a sült és a főtt gesztenye legbiztosabb szezonja. És ha a desszertek és a sült változat mellett valami mást is kipróbálnál, készítsd el ezt a jó kis krémes tésztát, majd tálald egy nagy adag parmezánnal a tetején.

2021. november8., 09:24

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

2021. szeptember19., 12:52

Gyors ebéd: vargányás, húsos tészta tejszínesen

A legjobb akkor lesz, ha szánsz egy kis időt mellé egy házi tészta meggyúrására, de egy sütőtökös gnocchi mellett is remek. Ha pedig hétköznap dobnád össze, egy nagy adag olasz durumtészta sem szentségtörés ehhez a fogáshoz.

2021. október17., 11:24

Baconös-spenótos tészta – egy nagy adag füstölt sajtot is olvassz a tetejére!

Gyors, olcsó és nagyon hamar elkészül ez a finomság, amibe ha jó, aromás füstölt sajt kerül, akkor még talán azok is megbocsátják az egészséges összetevőket, akik nem éppen spenótrajongók a társaságban.

2021. augusztus21., 10:44

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek