Egy újabb változat a karácsonyi halra: citromos, tárkonyos tészta tejszínnel és frissen sült hallal

Már csak egy karika citrom kell a tetejére: szuper fogás készíthető egyszerű, frissen sült halból és tésztából is úgy, hogy arra még költened sem kellett túl sokat. Ha marad egy kevés sült hal ebédről, ezzel akár vacsorára is tálalhatod.

Ha a tárkonyt nem szereted, bazsalikommal is helyettesítheted, a lényeg a tejszín a krémes tésztán és a friss citrusos aroma a hal mellett. Könnyű fogás, ami nem várja el, hogy sokat dolgozz vele a sikerért.

Imádjuk.
Imádjuk.Fotó: ShyMan

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 szelet halfilé
  • só és fehér bors ízlés szerint
  • 1 biocitrom héja és leve
  • 1 deci tejszín
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1 nagy bögre fussili (vagy más olasz tészta)
  • a sütéshez olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg az előre besózott és citromozott halat néhány perc alatt a közepesen forró, fokhagymás olajban, majd tedd félre. (Halból a lazactól a harcsáig sokfélét választhatsz ehhez a fogáshoz. )

Főzd meg a tésztát sós vízben, majd amint elkészült, locsold meg tejszínnel, keverd el egy kanál puha vajjal, szórd meg a citrom héjával és tárkonnyal. Ha már langyos, mehetnek rá a halszeletek (akár falatnyi darabokra vágva) és egy kis citromlé meg fehér bors. Ugye milyen egyszerűen dobtál össze egy könnyű és nem mindennapi, tárkonyos-citrusos halas fogást?

Mi ez, hagymás bab? Nem, krumplis hal!
Mi ez, hagymás bab? Nem, krumplis hal!

És ez tényleg krumplis hal, méghozzá az angolok halas pitéje füstölt hallal és jó sok vajas krumplipürével a tetején.

Tovább »

Még több recept

Saslik szilvás szósszal – mazsolás, fűszeres rizzsel tálald!

Ne csak sütikben és gombócban használd fel a szilvát – ez a gyümölcsünk csatniban és szószként is klassz, amit egy ilyen egyszerű saslik mellett van is alkalma bebizonyítani. Már csak egy kevés rizs vagy egy szilvás-rukkolás-mozzarellás saláta kell mellé, és el is készült a könnyű vacsora.

szeptember17., 06:04

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Egy szuper süti az ünnepekre: narancsos mézeskalácstorta gyömbéres-konyakos töltelékkel

Ha lenne a karácsonynak hivatalos desszertje, az egészen biztosan valami ehhez hasonló, mézeskalácsfűszeres, narancsos, habos édesség lenne, pedig még igazi mézeskalács sincs benne.

2019. december20., 12:04

Ma csak egy személyre főzöl? Ezt a szicíliai lazacot érdemes összedobnod

Pillanatok alatt kész, egy főre sem nehéz összedobni, és tökéletes akkor, ha úgy döntöttél, hogy az egyedül elköltött vacsorának is megadod a módját. Ha marad valamennyi hal a hűtőben, másnap egy egzotikus, kókusztejes levesben tökéletes helye lesz.

szeptember10., 06:04

Maradt egy kis pulyka az ünnepekről? Az orosz hússaláta pulykasültből is finom!

Az egészből egy izgalmas, zöldséges vacsora lesz, amit egy-agy adag jó kis fűszeres majonéz fog össze.

2019. december24., 10:44

Krémes sárgadinnyeszósz friss házi tésztához – ennek nagyon érdemes egy esélyt adnod

Mi mással, mint friss, hideg sonkaszeletekkel és zöldborssal tálaltuk.

augusztus12., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.