Egy újabb változat a karácsonyi halra: citromos, tárkonyos tészta tejszínnel és frissen sült hallal

Már csak egy karika citrom kell a tetejére: szuper fogás készíthető egyszerű, frissen sült halból és tésztából is úgy, hogy arra még költened sem kellett túl sokat. Ha marad egy kevés sült hal ebédről, ezzel akár vacsorára is tálalhatod.

Ha a tárkonyt nem szereted, bazsalikommal is helyettesítheted, a lényeg a tejszín a krémes tésztán és a friss citrusos aroma a hal mellett. Könnyű fogás, ami nem várja el, hogy sokat dolgozz vele a sikerért.

Imádjuk.
Imádjuk.Fotó: ShyMan

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 szelet halfilé
  • só és fehér bors ízlés szerint
  • 1 biocitrom héja és leve
  • 1 deci tejszín
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1 nagy bögre fussili (vagy más olasz tészta)
  • a sütéshez olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg az előre besózott és citromozott halat néhány perc alatt a közepesen forró, fokhagymás olajban, majd tedd félre. (Halból a lazactól a harcsáig sokfélét választhatsz ehhez a fogáshoz. )

Főzd meg a tésztát sós vízben, majd amint elkészült, locsold meg tejszínnel, keverd el egy kanál puha vajjal, szórd meg a citrom héjával és tárkonnyal. Ha már langyos, mehetnek rá a halszeletek (akár falatnyi darabokra vágva) és egy kis citromlé meg fehér bors. Ugye milyen egyszerűen dobtál össze egy könnyű és nem mindennapi, tárkonyos-citrusos halas fogást?

Mi ez, hagymás bab? Nem, krumplis hal!
Mi ez, hagymás bab? Nem, krumplis hal!

És ez tényleg krumplis hal, méghozzá az angolok halas pitéje füstölt hallal és jó sok vajas krumplipürével a tetején.

Tovább »

Még több recept

Elegáns vacsora minimálváltozatban: házi, gyúrt tészta fügével, pecorino sajttal és zsályás mézzel

Az egyetlen költséges hozzávalóból nagyon kevés kell ehhez a fogáshoz, a tésztát pedig megvenned sem kell, elég, ha két bögre lisztből és négy tojásból gyúrsz egyet négy főre. Fügéből sem kell több háromnál, és onnan már csak egy kevés méz és zsálya kell a tökéletes végeredményhez.

augusztus28., 06:04

Jöhet egy izgalmas zöldséges fogás egyenesen Mexikóból?

A fűszeres, feketebabos ragu és a friss salsa mellé nem is kell más, csak néhány házi tortillalap, esetleg néhány szelet lime-mal ízesített avokádó.

szeptember25., 06:04

Mediterrán sült hal cukkinivel és szárított paradicsommal

Nincs is jobb azoknál a fogásoknál, amik amellett, hogy finomak, még egészségesek is, és készítésük kimerül azzal, hogy egy tepsibe dobáljuk a hozzávalókat. Ezek a tepsis-halas ételek pontosan ilyenek, hoztunk is belőlük mindjárt ötöt ezen a héten!

május14., 11:14

Zakuszkás tészta kétféle sajttal – ebben jó helye lesz a frissen készült zöldségkrémnek

Akár két személyre is összedobhatsz egy friss, házi széles metéltet: csak dolgozz el egy bögre liszttel két tojást és egy evőkanál olajat, gyúrd össze, és hagyd egy fél órát pihenni. Ezek után már csak annyi dolgod lesz, hogy kinyújtod, és kifejezetten sós vízben főzöd készre néhány perc alatt. Ezzel a recept nehezén túl is vagy.

augusztus22., 06:04

Csilis bab húsgolyókkal – ezzel nem lesz sok munkád

Így is készülhet babos-húsos fogás: egy kicsit olaszos, egy kicsit mexikói hangulatú lesz a végeredmény, amit rizzsel, szendvicsbe töltve, de akár egy szelet friss kenyérrel is tálalhatsz.

szeptember27., 06:04

Még egy klassz tipp vacsorára: csirkés-gombás pite

Erdei gombákkal a legfinomabb, de igazából bármelyik klasszul illik ehhez a fogáshoz. Igazi maradékmentő étel, amiből nem érdemes kihagynod a hűtőben várakozó, jobb sorsra érdemes zöldség- és sajtcsücsköket sem.

szeptember27., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.