4 tökéletes őszi édesség teával

Ősszel egy picit jobban szeretünk teázni, legyen az egy aromás, bergamottal ízesített Earl Grey vagy akár egy jó kis gyümölcstea – a lényeg, hogy reggelente felmelegítsen. Most arra is hoztunk néhány példát, hogy a tea egy fagyit, panna cottát, esetleg egy sűrű, csokis brownie-t is szuperül fel tud dobni.

Angliában, amint megismerték, a tea villámgyorsan átvette a kávé helyét, és hatalmas népszerűségre tett szert. Megjelenésekor Londonban közel kétezer kávéház működött, amik hamarosan szinte kivétel nélkül teaházzá alakultak át. Állítólag van egy szentírás is arra, hogyan kell elkészíteni a tökéletes teát. Egyik receptünkben megtalálod.

Earl Grey panna cotta

Tényleg pofonegyszerű desszert ez az Earl Grey panna cotta, és mi pontosan ezért rajongunk érte. Na meg azért, mert a tea valami nagyon különlegeset csinál ezzel az egyszerű, olasz édességgel.

Rooibosos meggyleves

A tea aromájától a meggyleves különleges és izgalmas hangulatú lesz, arról nem beszélve, hogy a rooibosnak számos egészségügyi előnye van, így teljesen indokolt, hogy minél többféle ételbe belekerüljön.

Borsmentás brownie

A mentatea hivatalosan nem is tea, hanem főzet, de ez minket nem akadályozott meg abban, hogy néhány filtert a csokis sütibe tegyünk, amitől a brownie egészen különleges lett. 

Narancsos, tejszínes Earl Grey fagylalt

Igen, mi is tudjuk, hogy ősz van és nem kellene már fagylaltozgatni, de most úgy alakult, hogy mégis muszáj volt kipróbálnunk ezt a fagyit. 

Mustra