Karamellás-körtés, zabos smoothie – olyan, mintha sütit ennél

Jó ha tudod: ehhez a turmixhoz a karamellszósz nem feltétel: zabosan, mézzel is tökéletes. Ha viszont már a konyhában jársz, csinálj egy kis karamellt, egész héten hálás leszel érte magadnak!

Ezért a reggeli finomságért megéri egy kis karamellszószt készíteni, amire egész héten rájárhat az ember. A körtének pedig éppen szezonja van, úgyhogy most érdemes nekivágni a napnak ezzel a langyos, sűrű és különleges turmixszal, ami nemcsak helyettesíti, hanem egyszerűen új alapokra helyezi a reggelit mint műfajt.

 

Karamell nélkül is finom.
Karamell nélkül is finom.Nedim_B

Hozzávalók 1 személyre

  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 1 marék apró szemű zab
  • 2 deci forró tej
  • 1 nagyobb darab körte
  • 1 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Ha mégis elkészítenéd, csak szórj egy serpenyőbe 5 evőkanál cukrot, és melegítsd kis lángon. Amikor aranybarna, adj hozzá 1 deci tejszínt, és ha szeretnél sós karamellt, akkor egy mokkáskanál sót is. Vedd le a tűzről, keverd meg néhányszor.

A turmixhoz tedd egy turmixgépbe a gyümölcsöt, a tejet, a zabot és 2 evőkanállal a szószból, majd keverd őket simára, és már ihatod is a rapidreggelit. Ha olyan smootie-t szeretnél, amivel kihúzod délig, egy marék diót is dobj a keverékhez. 

A karamellszószból maradni fog, így egész héten felhasználhatod gyümölcssalátákra, fagyik önteteként, de a sajttorta tetején és tejeskávéban is nagyon-nagyon finom. 

kapcsolódó Egy smoothie reggelire? Mutatjuk, milyen gépet érdemes venned hozzá!
Egy smoothie reggelire? Mutatjuk, milyen gépet érdemes venned hozzá!

Kisgéptesztünkben smoothie makereket tettünk próbára.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Reggeli csokis avokádósmoothie – kávéval még finomabb!

Ha a reggeli kávédat összekötnéd egy egészséges turmixszal, dobj a smoothie-makerbe egy érett avokádót, egy adag kávét és jó sok jó minőségű kakaóport. Nálunk mindig kerül ebbe az italba egy adag kurkuma és fahéj is – állítólag mindkettő nagyon egészséges.

2020. október18., 06:08

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Füstös rizs karamellben puhult gyökérzöldségekkel

Az édeskés karamell remek ízt ad a párolt zöldségeknek és ha egy kevés, alaplében puhult rizzsel kevered, nem lesz a fogás íze túlságosan domináns sem. Tökéletes kísérője egy nagy szelet fokhagymával grillezett karajnak, de a citromos, sült lazac is nagyon finom lesz mellette.

2021. október7., 12:52

Ezeket a csirkecombokat egy kevés sós karamellel és sok fekete borssal bolondítottuk meg

Egy nagy adag coleslaw mellett remek fogás minden évszakban ez a különleges csirkecomb. Ha nem ijedsz meg a bevállalós fogásoktól, érdemes kipróbálnod.

2021. május27., 13:24

Mustra