Videó: melegítsd át magad ezzel a tuti gyömbéres krémlevessel!

Unod már a márciusi telet? Mi nagyon. Ezért Feller Adrienne illóolaj mester mutatott egy melengető levesreceptet, amivel átvészelhetjük az utolsó hideg napokat, mielőtt beköszönt a tavasz.

"Az illóolajokat általában úgy ismerik, hogy finom illatot lehet velük varázsolni a térben, de kevesen tudják, hogy a konyhában is helye lehet. Finom leveseket, salátákat, smoothie-kat, süteményeket varázsolhatunk segítségükkel. Egy igazi kaland velük főzni, mert ezek a parányi aromamolekulák felhangolják az ételt. Egy-két csepp, és valami egészen más ízvilág áll össze!" – állítja Feller Adrienne illóolaj mester. A fentiek szellemében most egy olyan illóolajokkal turbózott levest mutat be, ami átsegít ezen a pár rusnya napon ami hátra van az igazi tavaszig. A hozzávalókat a videó alatt találod.

Gyömbéres édesburgonya leves (4 személyre):

4 db édesburgonya

1 db nagyobb zellergumó

3 szép zellerszár

1 csokor petrezselyem

4 gerezd fokhagyma

4 evőkanál kókusztej

1 tk kurkuma

2 csepp gyömbér illóolaj

1 csepp feketebors illóolaj

3 evőkanál olívaolaj

Az édesburgonyát, a zellergumót és a fokhagymát megpucoljuk, majd olívaolajon kissé megfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a kurkumát, újra megkavarjuk, hogy a fűszer elegyedjen az olívaolajjal. Ezután felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zellerszárat és a petrezselymet és megsózzuk, majd hagyjuk megfőni.

Elkeverjük a 2 csepp gyömbért és az egy csepp feketeborsot a kókusztejjel és hozzákeverjük a megpuhult zöldségleveshez. Az egészet összeturmixoljuk, ha szükséges tovább higítjuk vízzel.

A tányérba helyezve a tetejét picit meglocsolhatjuk egy mokkáskanál tökmagolajjal és díszíthetjük petrezselyemlevéllel.

Fontos!

"Ahhoz, hogy biztonsággal használhassuk főzéshez az illóolajokat, csak olyan helyről szabad megvásárolni, ahol garantált a minőség, mert nagyon sokszor hamisítják. A másik szabály, hogy az illóolaj nagyon intenzív, erős anyag, ezért a kevesebb több!" – figyelmeztet a szakértő.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek