Végre lehet rendesen enni a reptéren!

Ferihegyen, úri nevén a Liszt Ferenc reptéren eddig is lehetett enni, de az ételek főleg a szendvics-panini-hamburger plusz egy kis sütemény vagy saláta műfajban mozogtak. Igazi fine dining jellegű hely eddig nemigen akadt itt, pedig a nagy európai reptereken az ilyenekből sincs hiány. Most viszont a reptéri cateringet ellátó cég úgy döntött, itt az ideje egy éttermibb jellegű helynek, ezért megnyitották a TA.SH.BA. nevű helyet. 

A furcsa név nem egy japán szót rejt, egyszerűen a tapasból és sushiból összerakott szó. A reptéren a cateringet, azaz az éttermeket üzemeltető cég, az SSP legújabb éttermében Loizos Mavrokordatos séf vezetésével készülnek az ételek, aki nem csak szakácsként áll helyt a látványkonyhával felszerelt helyen, hanem termékfejlesztőként is, ő találja ki az új ételeket.

A nekünk kínált gesztenyés édességet sok helyen kellett jóváhagyatni, de azt kell, hogy mondjam megérte, gesztenyeimádóknak nagyon ízleni fog. Nem akarok gasztrosznobként textúrákkal dobálózni, így a lényeg csak annyi, hogy a sütemény a talpától a tetejéig gesztenyét tartalmaz, hol hab, hol krém, hol pedig tészta formában.

Az ár mindig fontos kérdés, a repülőterek pedig pont olyanok mint a benzinkutak: drágák, és nem mindig a legfrissebb az étel. A jó hír, hogy az új étteremben - bár is a Nyugat-Európai árakhoz igazították az árakat - egy könnyű reggeli belefér egy ezresbe, a macaron pedig még olcsóbb is, mint a Belvárosban. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek