Cara Delevingne lenne az új Kate Moss?

A szoftpornós fehérnemű kampányból ismerős Poppy Delevingne 20 éves húgát, Cara Delevingne-t vadsága és lazasága miatt már most az új Kate Moss-ként emlegetik a divatvilágban. A védjegyévé vált bozontos szemöldökéről könnyen felismerhető Delevingne-t az egyik legkeresettebb modellügynök, Sarah Doukas fedezte fel, aki előtte olyan hírességek menedzsere volt, mint Emma Watson, Alexa Chung vagy Kate Moss.

Ki az a Cara Delevingne?

A novemberi British Fashion Awardson az év modelljének választott szőkeség már karrierje elején komoly megbízásokat kapott, többek között ő volt a Chanel és a Burberry legfelkapottabb friss modellje (newcomer-model) is. Az őszi-téli kollekciókat felvonultató divathéten New Yorkban 13 tervező, Londonban pedig 7 tervező kifutóján is feltűnt.

Cara Delevingne lenne az új Kate Moss?

De a szemtelen tekintetű modell arca köszön vissza a márciusi angol Vogue címlapjáról, a spanyol Zara óriásplakátjairól, illetve a Chanel és a Victoria Secret kampányairól is. „Cara egyike azoknak a lányoknak, akik egyszerre szellemesek, lelkesek és olyan szépséggel van megáldva, ami kiemeli őt a többi gyönyörű modell közül. Nem csoda, hogy népszerű a tizenéves lányok körében” – elemzi a jó kapcsolatokkal rendelkező, szokatlan kinézetű Delevingne titkát a brit Vogue szerkesztője, Alexandra Shulman.

Delevingne az angol Vogue-nak adott interjúban többek között az is elújságolta, hogy bejegyeztette nevét a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában (Intellectual Property Office), mellyel kizárólagos jogot szerzett arra, hogy akár marketingeszközként is bármikor felhasználhassa nevét. Ezzel a védjeggyel azt kívánja megakadályozni, hogy tudta nélkül jelenjen meg a neve olyan terméken, amihez nem adná szívesen, legyen az táska, parfüm vagy bármi – írja a vogue.co.uk. A hivatalos úton regisztrált Cara & Co. névre keresztelt cég társigazgatója pedig nem más, mint a modell apja, Charles Delevingne. A fiatal modell várhatóan a jól csengő név alatt hamarosan ruhákat és felsőket kíván majd piacra dobni.

Hasonlóságot lát a divatszakma

Hasonló véleménnyel van Delevingne-ről a Vilmos herceg és Kate Middleton eljegyzési fotóiért felelős sztárfotós, Mario Testino is, aki a modell szempontjából áttörőnek számító Burberry kampányba fotózta a modellt, akit már akkor a fiatal Kate Moss-hoz hasonlított.

Az összefüggést a 39 éves modell és Delevingne között megerősíti Moss és Delevingne ügynöke, Sarah Doukas is, aki a New York-i JFK repülőtéren fedezte fel az akkor 14 éves Kate Moss-t. Delevingne-re pedig lánya, Genevieve bentlakásos iskolájában, a Bedales Schoolban talált rá.

Szórakozásban tagadhatatlanul mindketten vérprofik

Moss legutóbbi önéletrajzában megemlíti, hogy kamaszkorában hedonista életet élt, 15 éves korától a legtöbb éjszakát szórakozással töltötte, majd 18 éves korára idegösszeroppanást kapott. "Úgy éreztem, hogy senki sem törődik velem mentálisan” – emlékszik vissza Moss.

Bár a huncut mosolyú, furcsa grimaszokat vágó, bandzsi Delevingne idősebb korban kezdte karrierjét, mint Moss, a kemény bulizásokból és az állandó iskolakerülésből ő is bőven kiveszi a részét – írja a dailymail.co.uk.

A közelmúltban például egy Notting Hill-nél lévő családi ház előtt botladozva kapták lencsevégre Delevingne-t, akinek hajnali ötkor az a ház volt negyedik bulihelyszíne a maratoni éjszakában. A féktelen csapatásban Delevingne-nyel tartott Mick Jagger lánya, Georgia May Jagger, illetve David Beckham barátja és ügynöke, Dave Gardner is. Természetesen Delevingne szerelmi élete sem lehet zűröktől mentes, 18 évesen rövid életű kapcsolatot ápolt például Ronnie Wood fiával, Tyrone-nal, ami után erős váltásnak tűnik a Justin Bieberrel való flörtölése.

Sikeres, de baljós családi háttér

A Delevingne-testvérek családi háttere egyébként irigylésre méltó. Cara és Poppy apjának, Charlesnak ingatlanfejlesztő cége van, anyjuk, Pandora pedig a Selfridges személyes vásárlási osztályának vezetője. Anyai nagyapjuk, Sir Jocelyn Stevens az English Heritage egykori elnöke, felesége, Janie, Margit hercegnő udvarhölgyeként tevékenykedett.

De a Delevingne anyuka sem volt mindig mintaanya. Évekig szenvedélybetegséggel küzdött, egyszer, egy megindító interjúban a Tatler magazinnak elmondta, hogy micsoda harc volt, mire sikerült legyőznie heroinfüggőségét.

Már most aggódnak Cara Delevingne jövője miatt

A közösségi oldalakon is népszerű Delevingnek 490 ezer követője van a Twitteren, ahova előszeretettel posztol magáról, a divatbemutatók kulisszáiról, tervezőkről, vagy éppen legjobb barátairól, Rita Oráról, Pixie Geldofról és más arisztokratikus figurákról közös képet.

A britek, akik aggódnak Delevingne egészségéért, úgy gondolják, hogy Carának szüksége lesz barátokra, hogy túlélje a divatipart. A modellkedést veszélyes világnak tartják, ahol a befolyásolható fiatal lányokat gyakran nem nézik többnek, csak az ügynökeiknek tejelő árucikknek.

Kate Moss igazi túlélő, jól jött ki a zűrökből

Többen emlékeznek még az egyébként szegény sorsból érkezett Kate Moss ámokfutására a kilencvenes években, amikor éveken át dohányzott, ivott, kábítószerezett és hajnalig kimaradt. 2005-ben valaki lefényképezte, hogy akkori barátjával, Pete Doherty-vel kábítószert fogyasztanak, majd az ügy közvetlen utóhatásaként Moss több szerződését is elvesztette. A divatvilág van olyan rendkívül liberális és megbocsátó, hogy a kokainbotrány után egy évvel már 18 divatház lebegtette meg szerződését a szupermodell ügynöke előtt.

A modellkedést a legtöbb lány ugródeszkának használja céljai eléréséhez. Azt nem tudjuk, hogy Cara Delevingne mire használja majd könnyen jött hírnevét, de valószínűleg a lépcsőn botladozásnál és a grimaszolásnál többet kell majd letennie az asztalra ahhoz, hogy a kora kultikus figurájává váló Kate Mosshoz hasonlítsák tíz év múlva is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra