Ezek voltak 2012 legjobb divatkampányai

A divatházak között 2012-ben is nagy volt a versengés az év reklámkampánya címért. A színes és fekete-fehér hirdetéseknél idén slágertémának számított az androgün- illetve a retro megjelenés, a titokzatosság és a filmszerű beállítások alkalmazása. De voltak bátrabb márkák is, akik idősebb modelleket kértek fel reklámarcnak. Nézze meg melyek voltak a Harper's Bazaar szerkesztői szerint az elmúlt 12 hónap legmenőbb kampányai Mila Kunissal vagy Lana Del Rey-jel!

Steven Meisel több sikeres és látványos kampányt is a háta mögött tudhat 2012-ben. Nevéhez fűződik például a Lanvin átlagos emberekkel készített kampánysorozata, melynek egyik legkülönösebb figurája a 82 éves harlemi revütáncosnő, Jacquie "Tajah" Murdock volt. Az amerikai fotós készítette még a Louis Vuitton vonatok és állomások, illetve a századforduló hangulata köré felhúzott kampányát, a Prada hirdetését Natasha Polyval a főszerepben, illetve a Balenciaga őszi-téli reklámsorozatáért is Meisel volt a felelős idén.

David Sims két kampánya is felkerült a húsz legjobban sikerült divatreklám listájára. Alexander McQueenn sci-fi környezetbe helyezett hirdetését az 1988-ban született finn modellel, Suvi Koponennel készítette a sztárfotós. Alexander Wang fekete-fehér kampányképein pedig az androgün modell, Kate Nescher pózol Sims kamerájának.

A Marc Jacobs kampányokért évek óta felelős Juergen Teller 2012-ben a Phoebe Philo által vezetett Céline őszi-téli hirdetését is elkészíthette. Az extrém vonalvezetéséről elhíresült márka arca idén a kanadai szupermodell, Daria Werbowy volt, akiről homályos, polaroid-szerű minőségben, rózsaszín flamingók társaságában lőtte sorozatát a sztárfotós. Teller nevéhez fűződik a Missoni idei nyári kampánya is, melynek főszereplői Pedro Almodóvar, Angela, Teresa és Margherita Missoni voltak.

A közkedvelt fotósduó, Mert Alas és Marcus Piggott Chloë Sevignyről készített sorozatot a Miu Miunak, illetve Gisele Bündchenről is lőtt egy sötétebb hangvételű anyagot a Givenchy őszi kampányába. Az idén Mihalik Enikőt az Alberta Ferrettinek fotózó Mario Sorrenti legjobban sikerült sorozatát pedig Mila Kunisról készítette, aki retro-stílusban pózolt 2012-ben a Miss Dior kampányban.

A divatlapok kedvenc reklámjai közé tartozott még 2012-ben Lana Del Rey H&M-nek készített anyaga, melyen az énekesnő a Gucci kampányt is jegyző Inez Van Lamsweerde és Vinoodh Matadin kamerájába néz a tőle megszokott unott tekintettel. A Saint Laurent és a Chanel reklámot idén is a ház tervezői, Karl Lagerfeld és Hedi Slimane kapták lencsevégre, a Dolce & Gabbana közhelyesen olaszos képeit pedig Giampaolo Sgura lőtte a szezonban. Egyik kedvenc, 2012-es kampánysorozatunkat Tim Walker készítette a Mulberrynek Lindsey Wixson és túlméretezett plüss-szörnyek társaságában.

Oszd meg másokkal is!
Mustra