Gaultier is transznemű modellel adja el magát

Jean-Paul Gaultier egy 19 éves transznemű modellel akarja érdekesebbé tenni 2011-es tavaszi/nyári haute couture kollekcióját: Andrej Pejic nemcsak a cég reklámfotóin szerepel (lásd fent), hanem Gaultier párizsi kifutóján is feltűnt, mind a női, mind a férfi bemutatón.

Az említett Gaultier reklám megtévesztően hasonlít Kate Moss és Lea T. (szintén transznemű modell) csókjára, nincs új a nap alatt, az ál-leszbicsókkal úgy tűnik, 2011-ben bármit el lehet adni. A divattervező fekete-fehér reklámfotóján Pejic a szögletes arcú Karolina Kurkovával hetyeg, valóban olyan a kép, mintha két nő készülne egymásnak esni.

A párizsi haute couture divathéten a „James Blonde” becenévre keresztelt Pejic volt az egyik sztár. Gautier női showjának például ő volt a zárómodellje, akit az a megtiszteltetés ért, hogy a tervező idei esküvői ruhájában vonulhatott fel. Pár nappal korábban a férfidivathéten Paul Smith bemutatóján már férfiként vett részt a modell, akit egyre gyakrabban fotóznak az olasz és a francia Vogue-ba. A Gaultier mellett a Marc by Marc Jacobsnak is ő lesz 2011 első felében az arca, szintén női modell mellett, női ruhákban, bár sokkal színesebb és ártatlanabb képeken. Kattintson valamelyik fotóra, mert galériánkban több fotót is megtekinthet a modellről!

Az utóbbi években annyira beindult az androgün irányzat, hogy a tervezők csak úgy kapkodnak a platinaszőke, lányos arcú szerb után, Pejic modellügynöke ezt is tudja, miért: „Andrej fogadtatása és sikere a divatvilágban egészen fenomenális! Senki nem állítja, hogy ez az új norma, de Andrej a tökéletes alany a határokat feszegető divattervezők kreációinak életre keltéséhez. Jelenleg is legalább 60 megrendelésem van, a világ minden sarkából, egyszerűen mindenki Andrejt akarja” – mondta a couriermail.com.au-nak Matthew Anderson, a Chadwick Models vezetője.

Oszd meg másokkal is!
Mustra