A napokban tartották a február 21.-i Operabál sajtótájékoztatóját, ahol az újságírók nemcsak a jó öreg Franco Nero díszvendégségének hírére lelkesedhettek, de meg is kóstolhatták a báli menüt. Tudvalevő, hogy a sajtó akkreditációban részesült szerencsések nem vacsoráznak - az utóbbi években a parasztbarokk felé tendáló - úri társasággal, a sajtóbelépő csak korlátlan mennyiségű ital fogyasztásra jogosít, aminek van jó oldala. Kollégánk azonban élménybeszámoló nélkül tért vissza az sajtóeseményről, mert mint elmondta, vegetáriánus, és a svédasztalon egyáltalán nem talált hús nélküli fogást. A menüsort tehát személyes élmények, és Kiszel Tünde kommentárjai nélkül tesszük közzé. A szóikonokat a bál rendezői találták ki, valószínűleg a menü összeállítását egyfajta költészetnek tekintették, habár az ételeket nem szedték rímekbe, de dinamikus, verses formában jelenítették meg.
Pezsgőkísérő falatok
Quiche Lorraine, Füstölt sajt szerpentin, Lazacos háromszög, Tepertős pogácsa,
Libamájas gallér, Szezámos batyu bacon-nel
Felgördül a függöny
Libamáj torta meggy balzsammal
Vadkapor ecettel marinált füstölt pisztráng mézes chilis mustár coulis-val
Vadcseresznye teában pácolt kacsamell birs rakottassal gyömbér tükrön
Zöldség terrin kertünk füveivel illatosítva
A Sugár úti Palota báljaiból 125 év kedvencei
Sörben pirult mangalica derék fenyőmagvas parajjal töltve gesztenyés juharsziruppal kakukkfüves gombákkal, cukkinivel
Borókás őzfilé vörös áfonyával, mandulával krusztázva ribizli szósszal
Császárvargányával töltött gyöngytyúk melle kardamomos vilmos körte pürével Zsályás zöldség rizottó
Sajt intermezzo
Sajtválogatás: bleu de causses, kecskesajt, pavé touraine
A nagy desszert finálé
Fehér csokoládé mousse csokoládé hengerben, sült csokoládé ágyon