Egy imádnivalóan szakadt hely - Momotaro

A Momotaro egy III.osztályú vendéglátóipari egység. És az egyetlen vállalható, pontosabban remek kínai Budapesten, a kínai büfék undorító egyenkeményítős mocskától, és a mindenhol körbenyalt, de engem (pontosabban többeket az asztaltársaságtól) kétszer is meghánytató Lanzhoutól, a szegényes dekoráció ellenére fényévekre elhúz.

A Momotaro bejárata a narancs lampionokkal bájos és kedves, de a barnával kicsempézett helységei kicsik, kajaszag van, lassú és figyelmetlen a kiszolgálás –egyedül kell egy pincérnőnek megoldania több tucat embert, miért is gondolják, hogy sikerülhet neki?- és ebédidőben nagy a tömeg. Ezek ellenére csak ajánlani tudom, kényeseknek elvitelre.

Első körben kihagyhatatlan a sertéshúsos gőzön főtt gombóc. A töltelék finoman gyömbéres, és rettenetesen forró, amit minden alkalommal újra meg kell tapasztalnom. Két főre elég egy adag, mert így lehet utána enni egy főételt, vagy rament.

Egy könnyű vacsorának, vagy ebédnek a ramen magában is elég, a fűszeres-zöldséges-húsos tésztalevesből sok változatot tartanak. Bár a helyi kedvencem a mézes oldalas, de a nemrég feldolgozott kacsától már hústolulásom van, és a gombóc is húsos volt, ezért rámegyek egy csípős-savanyú ramenre, kolléga húselhagyáson van mostanában, ő zöldséges rament kér, ami elég puritánul hangzik, de nem az. Inkább csak túl sok benne a brokkoli, de nagyon finom.

A csipős-savanyú ramen forró, csipős és savanyú, sok gombával ideális lélekmelegítő a zuhogó esőben, ami éppen az utcán kopogtatja a bringám nyergét.

Az édességeket még sohasem próbáltam, a gejl és sokszor babból készült kínai és japán édességek nekem a gasztronómia egyik pokoli bugyrát jelentik, nem rontok el velük egyetlen kimunkált étkezést sem.

Az árak természetesen nem a kínai büfékhez igazodnak, de nem drága. Kettőnknek a gombócok, két ramen, és egy sör a borravalóval ötezer forint volt, és a leveseket nem tudtuk mind megenni.

A Momotaro első randira talán béna –a kettesével érkezők a helyszűke miatt könnyen két idegennel egy asztalnál találhatják magukat, és a hely nélkülöz minden romantikát és meghittséget-, de aki a kínai konyha keményítő és glutamátmentes oldalával és gazdag színeivel akar ismerkedni, próbálja ki. Legalább elvitelre.

Momotaro Ramen
Budapest Széchenyi utca

Oszd meg másokkal is!
Mustra