Pontokba szedték Kate Moss stílusának eszenciáját

Október elején jelent meg Angela Buttolph Inside The World’s Most Famous Wardrobe: Kate Moss Style című könyve, amiben Kate Moss stílusát boncolgatja. A szerző a Guardian egyik cikke kedvéért pontokba szedte, hogy milyen íratlan szabályokhoz tartja magát a valódi celebkvalitásokkal bíró modell, ha az öltözködésről van szó. Ezekből szemezgettünk mi is.

1. Szállj szembe a trendekkel!

A brit szupermodell egyik kedvenc ruhadarabja a farmer és mindig ügyel arra, hogy lehetőleg olyan fazont válasszon, ami éppen nincsen divatban. Buttolph szerint Moss már akkor is magasított derekú nadrágot hordott, amikor még mindenki a csípőfazont részesítette előnyben. És lőn, idővel mindenki rákapott ennek a szabásnak az ízére. Némi aggodalomra ad okot, hogy Moss szeptember végén, lánya, Lila Grac születésnapi buliján egy zebramintás nadrágban tűnt fel.

                       Klikk a képes bizonyítékokért!

2. Ne törődj a szabályokkal!

Pete Doherty egykori múzsája szívesen vesz fel olyan ruhadarabokat, amik nem igazán illenek egymáshoz. Bakancs és flitteres ruha? Báli ruha és leopárdmintás kabát? Semmi gond, minél jobban elüt, annál jobb. Kate Moss azzal teremt divatot, hogy ellenszegül a legáltalánosabb szabályoknak. Ha egy hivatalos eseményen kell megjelennie, akkor sem szívesen tartja be a dress code-ot, és annak ellenére, hogy ő vét a szabályok ellen, mégis a többiek érezhetik úgy, hogy nem sikerült megfelelően felöltözniük – írja Buttolph.

3. Ne erőltesd meg magad!

A szupermodell szereti, ha úgy tűnik, mintha nem fektetett volna túl sok energiát abba, hogy megfésülködjön, kisminkelje magát vagy kiválogassa öltözékének darabjait. Esetenként pedig szívesen vesz olyan holmikat, amiken már látszik, hogy kissé viseltesek. Ellenpélda: Victoria Beckham.

4. Minőség mindenekelőtt!

Bár Kate Moss az előkelő üzletek helyett szívesebben vásárol használtruha boltokban, pontosabban olyan butikokban, ahol igazi vintage holmikat lehet kapni, ez nem jelenti azt, hogy lemondott a minőségi darabokról. Egyrészt régen sokkal jobb minőségű és tartósabb anyagokkal dolgoztak, másrészt olyan fazonok között válogathatunk, amik már igazi ritkaságnak számítanak. Ráadásul áruk csak töredéke annak, amibe a híres tervezők ruhái kerülnek.

5. Csak egyszerűen!

Moss a minták terén sem követi a trendeket, inkább az egyszerű és klasszikus formákat kedveli, és kerüli mindazt, ami trendi, ami túlságosan szokatlan vagy modern. Ami jöhet: ocelot mintás kabát, csíkos felsők, egy virágmintás ruha a 1940-es évek stílusában, egy blúz, amit a glam rock jeles képviselői is megirigyelnének, és még sok minden más. Ami a színeket illeti, az olyan klasszikus árnyalatok uralják a ruhatárát, mint a fekete, a fehér, a szürke és tengerészkék.

6. Légy eredeti!

Ha éppen punknak akar öltözni, akkor biztos egy 1970-es évekből való Vivienne Westwood felsőt ölt magára, ahelyett, hogy bemenne a legközelebbi TopShopba, és venne egy pólót, amire valami pszeudopunkos szlogent nyomtak. Ha valami hippis csizmát akar viselni, akkor pedig csak a Minnetonka fűzős darabjai jöhetnek szóba, az utánzatokat messze elkerüli. Ha pedig úgy akar kinézni, mint egy filmcsillag az 1920-as évekből, akkor természetesen megint csak a vintage holmikkal kereskedő üzletek jöhetnek szóba.

7. A ruha a lényeg!

A heroin chic korszak ikonja számára soha nem a divat volt a fontos, hanem maguk a ruhák. Egy gyönyörű kék selyemblúz az egy gyönyörű kék selyemblúz, tehát nem hibázhatunk nagyot, ha magunkra öltjük. Egy ballonkabát, ami tökéletesen illik hozzánk, mindig csodálatosan fog mutatni rajtunk. Vagyis nem a divatos, hanem a stílusos külsőre kell törekednünk.

8. A gyémántok a legjobb barátaink!

Kate Moss tudja, hogy a legegyszerűbb összeállítást is kellőképpen fel lehet dobni a megfelelő ékszerrel, legyen szó akár egy egyszerű gyémánt nyakláncról és fülbevalóról, vagy azokról a zafír- és rubinkarkötőkről, amiket Donatella Versace-től kapott.

9. Mintha rászabták volna!

Kate Moss nem egy tipikus modellalkat, hiszen csak 169 centiméter, így már megszokta, hogy a divatbemutatók és a fotózások előtt a ruhákat mindig kicsit át kellett alakítani. A hétköznapi életben is ügyel arra, hogy a legtöbb darab úgy nézzen ki, mintha rászabták volna. Ha a kiszemelt ruha nem felel meg ennek a kritériumnak, akkor pedig felkeres egy szabót, aki megoldja ezt a problémát.

Oszd meg másokkal is!
Mustra