Itt egyen, ha Győrben jár: a Fonte éttermet teszteltük

Kihasználtam a Torkos Csütörtököt, ráadásul egy győri étteremben, ahol az akciót megnyújtva torkos hétvégét tartottak. A Fonte nevű helyen először jártam, és eldöntöttem, hogy ide akár a külföldi vendégeimet is visszahozhatnám. Vegyük sorra a pozitívumokat: készséges és barátságos, de nem tolakodó kiszolgálás. Finom ételek (erről a hajtás után bővebben), nagy választék és reális árak. A negatívumok: kevés van, de például a belsőépítészeti megoldásokkal nem annyira tudtam mit kezdeni.
Nézegessen ételeket!

 

A falakat narancssárgásra mázolták fröccsentett stílusban, és sok a boltív, összességében toszkán stílusra emlékeztet a berendezés, és a pincehelyiségben található egy egész mély kút is. Innen ered egyébként az étterem neve, mert állítólag korábban olyan bérházként működött az épület, amelyben több kerekeskútból húzták fel a vizet a lakók. Amit még negatívumként említhetnék, az a mozzarella-salátához és/vagy a szarvasgomba leveshez felszolgált pirítós volt. Ez az a tipikus apróság, amivel sokat lehet dobni vagy rontani az összképen: mennyivel minőségibb a kaja, ha fehérkenyér helyett magosat vagy rozskenyeret pirítanak a fogásokhoz!
 
 

Az ételekkel egyébként teljesen meg voltunk elégedve: kóstoltunk kétféle levest, a szarvasgomba krémlevest és a hagymás alapú cukkinilevest, előételnek a bőséges mozzarella salátát, aztán jött főfogásként egy hagymás rostélyos és egy lazacfilé rákraguval. Mindkettőt élvezték az asztaltársaim, és az adagok mérete is pont megfelelő volt. Én is jóllaktam a kecskesajtos főételemmel, ami egy méretes, kerek kecskesajt volt, borsos kéregben pirítva, nagy halom, ízlésesen elrendezett rucola-paradicsom-póréhagyma-salátával. A sajt belül puha, kívül ropogós volt, a saláta pedig bőséges köret, ami után pont annyi hely maradt a gyomromban, hogy rábeszéljem magam egy fél csokitortára. Ez liszt nélkül készült, könnyű, levegős csokitorta, aminek a tetejét piros bogyósgyümölcsökkel és szósszal locsolták meg. Kiváló volt. Ha a normál árat kellene fizetni, sem húznám túlságosan a számat, mert pl. a sütit 700 Ft körül, a kecskesajtos főételt 1500 Ft alatt, a levest pedig 600 Ft körül kínálják. Van ennél jobb étterem a Kisalföldön?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek