Kihirdették 2007 legjobb magyar éttermeit

A Lánchíd Palotában, ünnepélyes keretek között hirdette ki a Dining Guide nevű magyar és angol nyelven megjelenő étteremkalauz január utolsó napján 2007 legjobb éttermeinek listáját, amelyen tavaly óta jelentős változások történtek. 

 

(Fotó: Manna Lounge)

A tekintélyes bírálóbizottság az idei első tíz közé a tavalyi nyertesek közül csak a Lou Lou, a Páva, a Le Bourbon és a Fausto's éttermet juttatta be. Ez utóbbi, az olasz konyha budapesti zászlóshajója, lett az első a tízes listán. A régóta népszerű fertőrákosi Ráspi és a veszprémi Villa Medici is bekerült a legjobb magyar éttermek sorába.
 
A versenyben elsősorban a nemzetközi, esetenként fúziós konyhát vivő (azaz a különböző nemzetek ételeit egy menüsoron vagy ételen belül kombináló) éttermek vitték el a pálmát. Ilyen a Four Seasons Páva étterme, a Bock Bisztró és a Manna Lounge.

A tradicionális hazai ízekkel operáló éttermek közül kettő került a legjobbak közé, a budapesti Múzeum étterem és a már említett fertőrákosi Ráspi.

A 28 főből álló nemzetközi zsűri nemcsak szigorúan kulináris kritériumok alapján döntött. A tesztelők figyelembe vették a hely küllemét, az ételek és italok választékát, minőségét, a személyzet felkészültségét, a kiszolgálás szakszerűségét, figyelmességét és a tisztaságot.
A Dining Guide jövőre ismét meghirdeti Az év legjobb étterme versenyt. (forrás: MTI)

Mustra