Ezt egye december 24-én reggelire!

Egy Amerikából érkezett képeslapon pillantottam meg ennek a kalácsnak az eredetiét. Hogy az valóban kalács volt-e, vagy sem, azt soha nem tudom meg, de beindította annyira a fantáziámat, hogy süssek egy karácsonyváró finomságot.


December 24-én reggelire gondoltam ideálisnak egy ilyen reggelit, amikor már ünnepi hangulata van az embernek, de még nincs megvágva a bejgli. Érdemes reggel jól beenni, ugyanis a vacsora nagyon sokára lesz, és lehet, hogy csak az én ismerőseim között, de a legtöbb helyen kimarad ilyenkor az ebéd.

Hozzávalók:
2 pohár liszt (egy pohár 2,5 dl)
10 dkg cukor
1 tojás felverve
2 ek olaj pohár olaj
0,5 dkg dkg élesztő
3/4 pohár meleg víz

Könnyű kalácstésztát gyúrtam, amit langyos helyen a duplájára kelesztettem. Három részre osztottam, egyik harmadába piros ételfestéket, a másikba zöldet tettem, és a harmadikat fehéren hagytam. Hosszú rudakat sodortam belőle, majd összecsavartam a három színt, és négy karikát sütöttem belőle 220 fokos előmelegített sütőben. Mikor elkészült, még forrón megkentem vízzel, és megszórtam kristálycukorral. Egy csésze forró csokoládéval tálalom.

További receptek a Fűszer és Lélek blogon.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.