Így pucold fénysebességgel a fokhagymát

A fokhagymapucolás nem igényel szerteágazó konyhai ismereteket, de van pár trükk, ami lényegesen megkönnyítheti az életed.

Az „ahány ember, annyi szokás” mondás a fokhagyma pucolására éppúgy igaz, mint bármi másra: számtalan iskolája létezik. Vannak, akik a késsel kilapítós módszerre esküsznek, mások koktélkészítővel próbálkoznak, vagy éppen két találat összeillesztve rázzák le a fokhagyma héjat. Most egy negyedik technikáról lesz szó, amihez a Lifehacker szerint csak két vágódeszka és némi fizikai erőkifejtés szükséges.

Egyenként macerás

A faék egyszerűségű ötlet azon a felismerésen alapul, hogy a lapításos, késes eljárással egyenként kell pucolnod, ami felesleges erőfeszítéssel jár. De ha nagyobb felületet alkalmazol, mondjuk egy spatulát, akkor egyszerre nyúzhatsz meg akár öt gerezdet!

shutterstock 317273999
Fotó: Shutterstock

De miért állnál meg itt? Ha egy egész fokhagymafejet egy vágódeszkára helyezel, majd lesújtasz rá egy másikkal (vagy ami kevésbé drasztikus: ráteszed és ránehezedsz), gyorsan és könnyen lazíthatod meg a héj külső réteget, majd bevihetsz egy újabb csapást, amitől a maradékot is levedli. Ezután ideális esetben már csak minimális utómunkára lesz szükséged egy késsel.

Neked van egy még jobb módszered? Írd meg nekünk!

Mustra