Költői HÉV: indul a Versvonat

Rendhagyó irodalmi tárlat kezdődik a Szentendre-Batthyány tér vonalon. A Versvonaton a szervezők egy korábbi irodalmi gerillaakciót élesztenek újjá, az utasok pedig közel egy hónapon át olvashatnak kortárs verseket a Hév kocsikban.

A hatéves Forgács Társaság egy irodalmi alkotóműhelyként indult egyesület, amely a papír alapú publikációtól egyre inkább az irodalom határterületei, a hangzó szöveg, illetve az akcióművészet felé orientálódott az évek során, egyre nagyobb kísérletező kedvvel. A Társaságba azóta sok képző- és iparművész jelentkezett, akik végül át is vették a főszerepet az irodalmároktól, sőt, maguk az írók, költők is kipróbálták magukat a művészet egyéb területein is. Most azonban újra visszatérnek az irodalomhoz, hogy egy 2006-os kezdeményezést aktualizáljanak: az akkori felolvasóest helyett most szeptember 3 - 30 között a Hév szentendrei vonalán olvashatók a társaság tagjainak írásai.

A különös tárlat ünnepélyes nyitányaként szeptember 3-án a szentendrei HÉV állomáson a szerzők maguk adják elő a Versvonaton olvasható alkotásaikat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek