Áradjon a narancsos torma – nálunk ezúttal a lazacwellingtont dobta fel

Idei kedvencünk a narancshéjjal ízesített torma, naná, hogy kipróbáltuk ebben a gyors lazacwellingtonban is. Egy nagy vagy több kisebb adagot is készíthetsz belőle, ami mellett egy kevés spárga és narancshéjjal és sütőtökpürével ízesített besamel lesz a tökéletes köret.

Több kicsi és egy nagyobb batyut is készíthetsz.
Több kicsi és egy nagyobb batyut is készíthetsz.alle12

Hozzávalók 2 személyre

  • 60 deka lazacfilé
  • 20 deka sajtkrém
  • 1 evőkanál torma
  • 1 darab bionarancs héja és leve
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 darab tojás
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

A halat sózd és borsozd, majd keverd a sajtkrémhez a narancsot, tormát, sót és borsot. A forró zsiradékokon pirítsd meg a halat kissé, majd ha kihűlt, kend meg a tetejét sajtkrémmel és helyezd a hideg tészta tetejére. Burkold be a tésztával, kend meg tojással, majd süsd készre vastagságtól függően legalább 20 perc alatt a sütőben. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek