Házi levendulás méz – az édesszájúak imádni fogják!

Nem mindegy, hogy levendulaméz vagy levendulás méz a szóban forgó ajándék. Levendulamézet csinálni azért elég nagy vállalkozás lenne, ha nem méhnek születik az ember, de a levendulás ízűt azért érdemes összedobni, ráadásul nagyon egyszerű is. Ajándékba is szuper, és konyhai rutin sem kell hozzá.

Az egészhez nem kell más, csak egy adag (akár patikában, teaként kapható) levendulavirág, egy kis üveg bármilyen méz és egy hét pihenő. Ezek után mehet a teába, vajas kenyérre, sajttortára, és persze sajtok és egy pohár bor mellett is elfér egy-egy csepp, vagy akár egy különleges melange-ot is készíthetsz vele.


 

Egy jó melage levendulásan?
Egy jó melage levendulásan?Metkalova

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 evőkanál levendulavirág (adagonként)
  • 2 deci méz (adagonként)
Recept idők

Az egész nagyon egyszerű: a szárított levendulavirágokat belerakjuk egy üvegbe, és ráöntünk adagonként 2 deci mézet. Legalább egy hétig állni hagyjuk, majd szűrőn átszűrve áttöltjük üvegekbe. Ennél könnyebben csináljon ilyen menő ajándékot, aki tud. Ha még tovább fokoznád az élvezeteket, diót, mandulát és kandírozott citrushéjakat is adhatsz mellé. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek