Rubin Eszter szépíró és gasztronómus könyvei közül a kedvencem a Mit esztek ti otthon, mannát?, amelyben közel hozza az olvasóhoz a zsidó konyhát. A különleges kötet hetvenöt régóta őrzött receptet fűz össze hetvenöt történettel. Most pedig új kötetben gyűjtötte össze azokat az egészséges, glutén-, tej- és cukormentes ételeket, amelyek új színt hozhatnak az életünkbe.
Mentes receptek a gyulladások ellen
Amikor gratulálok a május végén megjelenő, új könyvhöz, Eszter lelkesen számolja, ez a tizedik kötete, mi több, az ötödik szakácskönyve, öt szépirodalmi kötet után. „A munkacím így hangzott: Egyszerűen elkészíthető glutén-, tej- és cukormentes fogások hétköznapokra és ünnepekre. De a kiadóm csak alcímnek fogadta el, és arra kért, adjak a könyvnek egy rubineszteresebb címet. Így lett a heteken belül megjelenő szakácskönyvem címe: Az új hedonizmus szabadsága. Ez mindent elárul arról, hogyan élvezhetjük ma is az ízlelés élményét, miközben elhagyjuk az olyan gyulladásfokozó alapanyagokat, mint a glutén, a tej és a cukor.”
A szomszédok már ismerik az ízeket
Nagykovácsiban jól ismerik az író konyháját, tudják, ha új recepteken dolgozik, biztosan visz kóstolót a szomszédoknak is. „A könyv lassan készült, a mindennapi életünkbe természetes módon belesimulva. Nem rohamtempóban főztem le tíz tételt, hanem naponta készült egy fogás, ami aznap a családom ebédjéül is szolgált. A szomszédság is szerepet játszott a tesztelésben.
Cserébe gyakran találtam a kapunkon egy kosár helyben, vegyszermentesen és szeretettel termesztett, frissen szedett szezonális zöldséget, amelyek az ihlet újabb remek forrásául szolgáltak. Óriási köszönet érte!”
Ilyen egyszerű leszokni a cukorról az írónő szerint
A 64 recept között elsőre a desszertek tűnnek a legizgalmasabbnak, amelyek hozzáadott cukor nélkül készülnek. Így sok esetben az alapanyagok természetes cukortartalma biztosítja az édes ízt. Már mondom is, hogy biztosan más egy cukor nélkül készített gyümölcsös étel, mire Eszter megjegyzi, hogy természetesebb hatást kölcsönöz, mint gondolnánk. „Néhány éve elkezdtem egy cukormentes kísérletet. Három hónapig semmilyen cukrot nem ettem.
A tesztidőszak végén alig vártam, hogy egyek valami jó old school édességet. De nem ízlett. Túl gejl volt. A szervezetemnek elég volt három hét arra, hogy megszabaduljon a cukorfüggőségtől. Hiszen az emberi szervezet számára nem ez a megfelelő szénhidrátforrás.” Eszter végül hangsúlyozza, hogy ezt a kísérletet mindenkinek érdemes kipróbálni, valóban csodákra képes.
Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés